Australka ubila vlastitu djecu zbog novca od osiguranja

Screenshot: 9 News

ŽENA iz Australije uhićena je zbog sumnje za ubojstvo svoje dvoje djece s posebnim potrebama, a sve kako bi se domogla milijuna od osiguranja, piše ABC News.

Maree Crabtree (51) iz Gold Coasta u Queenslandu optužena je da je ubila 18-godišnju kćer Erin još 2012. godine i 26-godišnjeg sina Jonathana prošle godine. Oboje su bili odrasli ljudi s posebnim potrebama. Motiv dvostrukog ubojstva je financijska dobit, priopćila je policija. Osim ubojstva dvoje djece, Maree je optužena i za zlostavljanje svog trećeg djeteta, 25-godišnje kćeri.

Sumnjalo se na samoubojstvo

Tijela njezine djece pronađena su u razmaku od pet godina u dvije različite kuće u Gold Coastu, na jugoistoku države Queensland. Njihova smrt najprije se tretirala kao samoubojstvo, no policija je uspjela dokazati kako je ipak riječ o ubojstvima. Sumnja se na trovanje.

"Ubojstva su bila motivirana novcem, a još uvijek prikupljamo dokaze koji će poslužiti na sudu", rekao je istražitelj slučaja Mark Thompson.

Maree je optužena za pokušaj iznude gotovo milijun australskih dolara iz osiguranja, a uz to i za dva ubojstva, mučenje, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, pokušaj prevare i oružanu pljačku. Trenutno se nalazi u pritvoru, a policija ne želi otkriti detalje prije nego što slučaj završi na sudu.

Pročitajte više