Majka mrtvog virovitičkog pročelnika otkrila nove detalje, neke stvari su čudne

Foto: Provjereno

KRAJEM studenoga bit će pola godine od tragične smrti Siniše Palma, bivšeg pročelnika za financije Grada Virovitice. Ni danas, kao ni 3. lipnja ove godine, kada je Palmino tijelo pronađeno, a u Gradu Virovitici istog ga dana optužili za nestanak 17,2 milijuna kuna, ne zna se ništa više ni o načinu na koji se skončao život tog 37-godišnjaka, bliskog suradnika gradonačelnika Ivice Kirina. 

Palm je, kako je priopćeno iz Grada Virovitice neposredno nakon njegove smrti, prokockao nestali novac. Kako doznaje Telegram, Virovitica se sprema podići kredit od 40 milijuna kuna.

No, najveći misterij i dalje svako je smrt bivšeg pročelnika Palma, koji je bio osobni Kirinov izbor. Jadranka Palm, majka nesretnog bivšeg pročelnika, uvjerena je kako njen sin nije počinio samoubojstvo.

Posjet novinarke

Policija, tvrdi žena u razgovoru za Telegram, nikad nije došla i pregledala kompjuter Siniše Palma.

Nekoliko dana nakon smrti Palma, priča majka, došla je Marija Lovrenc, novinarka Informativnog centra Virovitica (ICV), čiju djelatnost financira Grad i gdje je Palm jedno vrijeme bio direktor prije dolaska na mjesto pročelnika za financije. Obavila je intervju sa Sinišinom majkom, poslala ga na autorizaciju, ali ga ICV nikada nije objavio. Umjesto toga, Jadranka Palm dobila je SMS novinarke Lovrenc:

“Teta Jadranka, samo da vam javim, mi ćemo uskoro objaviti cijelu priču o svemu. Nemojte mi ništa zamjeriti, molim vas. Koristim papire koji su provjereni, a koji, nažalost, pokazuju da je imao slabosti. Ti se papiri ne mogu lažirati.”

Sinišinoj majci danas se čini kako je novinarka imala drugačiji zadatak: saznati koliko ona zna.

ICV je zaista nakon smrti objavio dio dokumenta na kojima se vide određene transakcije. Zanimljivo je u cijeloj priči što je dokumente objavio baš portal koji je pod kontrolom Gradske vlasti.

Nije dobila mobitel ni vidjela tijelo

Jadranka Palm kaže kako nikada nije dobila ni Palmov mobitel. Sinišina majka ni danas ne zna gdje se taj mobitel nalazi, je li u policiji ili negdje drugdje, a ne zna ni je li istraga zatražila i dobila popis telefonske komunikacije s broja koji je pripadao njenom sinu. Sigurna je da bi ispis razgovora i SMS-ova koji su se mobitelu nalazili mogli pridonijeti rasvjetljavanju slučaja. No, toga nema, što budi dodatne sumnje kako je Siniša stvarno skončao.

“Siniša je živio u istom domaćinstvu, svaki dan sam ga viđala i sigurno bih, kao majka, vidjela na njemu promjene. Ali ništa se neobičnog u njegovom ponašanju nije moglo primijetiti. Baš ništa”, priča Jadranka Palm. Kopiju Sinišinog oproštajnog pisma samo su joj pokazali, bila je vrlo rastresena u tom trenutku i ne sjeća se točno sadržaja. To pismo nikada nije dobila.

Također, nije vidjela ni Sinišino mrtvo tijelo, identificirala ga je pomoću dvije fotografije lica, snimljene mobitelom jedne od osoba koja je sudjelovala u traženju Siniše, nakon što se u petak 31. svibnja nije vratio kući s posla.

Pročitajte više