Majka mrtvorođenog djeteta zadarske ginekologe prijavila policiji

OBITELJ bebe koja je umrla u majčinoj utrobi u ponedjeljak, prijavila je policiji možebitni slučaj liječničke pogreške na Odjelu ginekologije Opće bolnice u Zadru.

25-godišnja majka A. M. policiji je prijavila cijeli slučaj smrti njezina djeteta prije rođenja u rađaonici bolnice, a na liječničku pogrešku sumnja jer je njezina trudnoća cijelo vrijeme bila uredna te je dijete bilo živo nakon primanja na Odjel ginekologije. Šef zadarske Ginekologije dr. Branko Dukić izjavio je kako je to treća trudnoća A. M. te je ona primljena s kontrakcijama u ponedjeljak pola sata nakon pomoći, a nakon pregleda CTG-om sve je bilo u redu do 2.30 sati. Tada je ultrazvuk pokazao kako dijete ne daje znakove života.

"Liječnici obavili sve u skladu s pravilima struke"

"Kako joj je bio termin porođaja, žena je poslana u rađaonicu gdje joj je obavljen pregled CTG uređajem, koji je očitao uredne otkucaje srca. U 2.30 sati rodilja je ponovno podvrgnuta CTG pregledu, a zatim je i radi dodatne sigurnosti obavljen ultrazvučni pregled koji je pokazao da dijete ne daje znakove života. Moguće je da su otkucaji koji su se čuli dva sata prije nego što je utvrđeno da je dijete mrtvo, možda bili otkucaji srca majke", rekao je Dukić te dodao kako je o tome odmah izviještena majka te je na njezin zahtjev obavljen carski rez.

Policija je naredila obdukciju mrtvorođenčeta te istragu u bolnici. Ravnatelj Opće bolnice u Zadru Dario Nakić tvrdi kako su, po podacima kojima raspolaže, liječnici obavili sve u skladu s pravilima struke te da će se obdukcijom precizno utvrditi zašto je dijete umrlo, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte više