Majka preminule Ružice Pavić: Žužić je danas popio kavu, a sutra će popiti tekilu i opet nekoga ubiti

"PRIJE nekoliko dana popio je kavu, sutra će možda popiti tekilu, a onda će opet nekoga ubiti, jer kod njega nema kajanja za ono što je učinio", rekla je za Index majka preminule Ružice Pavić, Mirjana komentirajući slučaj "promenade" zatvorenika Hrvoja Žužića.

Gdje su mjere opreza i pravosudni policajci?

Podsjetimo, Hrvoje Žužić koji je u prosincu prošle godine osuđen na pet godina zatvora, jer je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnja Ružica Pavić, a teško ozlijeđen njezin dečko Hrvoje Matijašić (21), viđen je u ponedjeljak kako sa svojim ocem tajkunom Željkom Žužićem ispija kavu u središtu Zagreba.

Promenada zatvorenika: Hrvoje Žužić s ocem na kavi u središtu Zagreba

Žužićev odvjetnik Veljko Miljević za Index je potvrdio kako je njegov branjenik šetao Zagrebom, jer mu je ravnatelj zatvora u Remetincu Tomislav Kralj odobrio izvanredne izlaske kako bi obavio liječničke preglede.

"Svakako da razumijem da je čovjek bolestan, ali nije mi jasno koja je to procedura u ovom slučaju. Kako ravnatelj može izdati dozvolu za posjet liječniku? Koliko znam kada zatvorenik ide kod liječnika tada postoje i mjere osiguranja uz pratnju pravosudnih policajaca, a ne na ovakav način. Ovo je samo dokaz kako pravda i pravosuđe nisu za sve jednaka", kazala je Mirjana Pavić dodajući kako je ovim postupkom dokazano da je cijelo suđenje bila samo jedna farsa.

Na suđenje ga dovodili u lancima, a sada slobodno šeta

Naime, suđenje je obilježeno dovođenje, Hrvoje Žužića s lancima, zbog čega su više puta njegova obitelj i branitelj izražavali nezadovoljstvo.

"Sve je to bilo farsa, sva ta predstava dovođenja u lancima, a sada se slobodno šeta uokolo i ispija kave", kazala je Pavić koja je u razgovoru za Index izrazila sumnju kako će Žužić odležati svojih pet godina u zatvoru.

"Nitko ne može vratiti moje dijete i meni je to jasno. No, oni se uvijek mogu žaliti Vrhovnom sudu i dobiti. Majke i očevi koji su ostali bez svoje djece u ovakvim slučajevima ne mogu se žaliti nikome. Možemo se samo moliti da se ovako nešto više nikada ne dogodi", ističe Pavić.

Kajanje nije bilo iskreno

Svakako treba napomenuti kako se tijekom suđenja, Hrvoje Žužić ispred suca pokajao za svoj zločin. Mirjana Pavić tada je komentirala kako njegov ton, ali i ponašanje dokazuju kako to nije bilo iskreno kajanje. Nažalost, kako kaže, posljednji postupci, uvjerili su je kako je bila itekako u pravu.

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više