Majka prolaznika kojeg je prebila Torcida: Potpuno je izgubio osjet u licu

Screenshot: Nova tV

IZA REŠETAKA je ostao samo jedan od 12 huligana koji su u Zagrebu u nedjelju sudjelovali u premlaćivanju slučajnog prolaznika. 

Podsjetimo, huligani iz Torcide, navijačke skupine splitskog Hajduka, izletjeli su uoči utakmice s Dinamom u Zagrebu iz kombija na križanju Donjih Svetica i Branimirove ulice te se sukobili s pripadnicima Bad Blue Boysa. 

Pritom su premlatili slučajnog prolaznika, 32-godišnjaka koji se vraćao kući s obiteljskog ručka.

Samo jedan huligan ostaje u zatvoru

Kako doznaje Nova TV,  istražni zatvor je jedinom huliganu koji je ostao u zatvoru određen zbog toga što se protiv njega trenutačno već vode dva kaznena postupka. Ostali su se izvukli bez ikakvih mjera opreza.

Iz policije uvjeravaju kako su svoj dio posla odradili sukladno svim zakonskim propisima. "Osmero punoljetnih osoba je predano pritvorskom nadzorniku, dok je protiv četvero maloljetnih osoba kaznena prijava podnijeta redovnim putem", rekla je Marija Goatti iz Policijske uprave zagrebačke.

Općinsko državno odvjetništvo napadače tereti za dva kaznena djela - izazivanje nereda i sudjelovanje u tučnjavi, a sucu istrage uputili su prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih osam hrvatskih državljana, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim, to se nije ostvarilo.

Iza pretučenog mladića već je jedna operacija u Kliničkoj bolnici Dubrava, no on će još neko vrijeme morati boraviti u bolnici. Ispred bolnice reporter Dnevnika Nove TV razgovarao je s majkom i ocem pretučenog mladića.

Majka: Potpuno je izgubio osjet u licu

Otkrili su u kakvom je sada stanju. Kažu kako su mu ugrađene četiri pločice i kako je potpuno izgubio osjet u licu.

"Prvom operacijom bilo je sanirano ono što je bilo najgore. Dobio je četiri pločice u gornju čeljust, da se može fiksirati. Nos mu je donekle sređen. Treba čekati da splasne oteklina, pa ćemo znati što će biti sljedeće. Ivan trenutačno jede samo kašastu hranu, vodu i sokove - pije na slamčicu. Nema nikakav osjet u licu", rekla je majka.

Najpotresnija scena bila joj je kad je vidjela svoje dijete u hitnoj.

"To ne bih poželjela ni jednoj majci. Bio je otečen. Pred njim je bio ručnik pun krvi. Doktori nikakav pregled nisu mogli obaviti dok krv iz nosa nije stala. To je neopisiva agonija za jednu majku. Dok nismo dobili CT glave. Bojala sam se što su napravile takve ozljede", kazala je. 

Samo jedan huligan koji je nanio ozljede njenom djetetu ostaje u pritvoru. Otac nastradalog slučajnog prolaznika rekao je što mislio o tome. 

"Moj sin je mogao biti mrtav"

"Moj sin je mogao biti mrtav. Ne želim da se to ikome dogodi. Zato molim sve mjerodavne da se postave prema ovome odlučno i pravedno", kazao je otac.

Maksimalna kazna je pet godina.

"Nije bitno kolika je kazna. On će uvijek biti u strahu za sebe i nikada više neće biti isti čovjek kakav je bio", rekao je. 

Majka je željela poslati poruku hrvatskim institucijama.

"Znam da je moj sin njima samo broj. Apeliram na ljude koji rade u institucijama da se zamisle na trenutak, danas je to moj sin, sutra može biti njihov. Što bi poduzeli da se to sutra dogodi njihovom djetetu", istaknula je majka pretučenog mladića u Dnevniku Nove TV. 

Pročitajte više