Majka mladića poginulog u Titanu: Htio je srušiti rekord u slaganju Rubikove kocke

Foto: Društvene mreže

TINEJDŽER Suleman Dawood (19), koji je poginuo u podmornici Titan, ponio je svoju Rubikovu kocku sa sobom jer je želio oboriti svjetski rekord, rekla je njegova majka za BBC.

Mladić se prijavio za Guinnessovu knjigu rekorda, a njegov otac Shahzada, koji je također poginuo, uzeo je kameru kako bi zabilježio trenutak. Njihova majka i supruga Christine Dawood i kći bile su na brodu Polar Prince, pomoćnom brodu podmornice, kada se saznalo da je komunikacija s Titanom izgubljena.

"Svuda je nosio Rubikovu kocku"

"Stvarno sam bila sretna zbog njih jer su obojica željeli to učiniti jako dugo. U tom trenutku nisam shvaćala što to znači, a onda je krenulo nizbrdo", rekla je Christine pa dodala: "Suleman je toliko volio Rubikovu kocku da ju je nosio svuda sa sobom. Rekao je da će je složiti na dubini od 3700 metara."

Podsjetimo, petero putnika poginulo je u imploziji podmornice tijekom putovanja do olupine Titanica - milijarder Hamish Harding, pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Suleman, francuski oceanograf i stručnjak za Titanic Paul-Henry Nargeolet te Stockton Rush, osnivač OceanGatea.

Pročitajte više