Majka u Argentini skrivala tijelo 5-godišnje kćeri u kutiji ispunjenoj cementom

Ilustracija: EPA

TIJELO nestale petogodišnje djevojčice pronađeno je u kući njezine majke u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu. Istraga je pokrenuta nakon što je zabrinuti otac kontaktirao policiju jer nije vidio svoju kćer mjesecima. Tijelo je bilo skriveno u drvenoj kutiji ispunjenoj cementom koju je njezina majka koristila kao noćni ormarić. 

Vanesa Mansilla, majka djevojčice, prvo je ocu rekla da je dijete predala socijalnoj službi zbog loših životnih uvjeta u svom domu. Kad se policija pojavila kako bi pretražila njezinu kuću, navodno je priznala da joj je kći umrla, ali tvrdi da je bila prestrašena i nije znala što učiniti. 

Zbog straha da će joj drugih dvoje djece biti oduzeto, stavila je tijelo u vreću, a potom je vreću s tijelom položila u kutiju ispunjenu cementom uzetim s obližnjeg gradilišta. "Koristila je kutiju s tijelom kao noćni ormarić u svojoj spavaćoj sobi", kazao je istražitelj za lokalnu novinsku agenciju Telam.

Pretraga je provedena nakon dojave rođaka

Rezultati provedene obdukcije sugeriraju da je djevojčica umrla od respiratorne infekcije uzrokovane postojećom bolesti. Djevojčici su bile potrebne traheostomija, kirurški zahvat kojim se stvara vanjski otvor na dušniku, te nazogastrična sonda. Glasnogovornik suda je potvrdio kako nemaju podatke o prethodnim pritužbama zbog nasilja u obitelji. 

Istražitelj je rekao kako je majka najprije svojim rođacima priznala da joj je kći umrla. "Rekla je da se sve dogodilo jedno poslijepodne nakon što je okupala djecu. Odrijemala je i kad se probudila, otišla je vidjeti djevojčicu, a ona je već bila mrtva", dodao je istražitelj. 

Iako je istraga pokrenuta još kad se otac obratio policiji, hitna pretraga doma je naređena tek nakon što su rođaci obavijestili vlasti da im je majka priznala da je djevojčica mrtva. Djevojčica je imala dva brata, od tri i sedam godina, koji su predani na skrb baki, prenosi Sky News.  

Pročitajte više