Majka vatrogasca koji je gasio požar u Brodotrogiru: Bolnica nam je poslala račun...

Ilustracija: FaH

VATROGASNI portal Hrvatske objavio je danas apel majke trogirskog vatrogasca koji je prije deset dana gasio požar na doku u Brodotrogiru. Nekoliko je vatrogasaca završilo u bolnici jer su se nagutali dima, a majka se šokirala kada je vidjela da je splitska bolnica poslala račun.

"Koliko se cijene životi vatrogasaca?"

"Čitav život sam supruga vatrogasca, a onda majka vatrogasca. Moj sin i njegove kolege nesebično su išli spasiti prvo ugrožene, a onda nečiju imovinu. Nažalost, nekoliko ih je završilo na Hitnom prijemu splitske bolnice, ali, hvala Bogu, svi su dobro. Htjela sam vam reći da su mom sinu nakon toga uredno poslali račun iz bolnice. Nije bitna cifra, ništa nije bitno, bitno je koliko se cijene ljudi poput vas? Zar spašavajući druge ne zaslužujete bar malo respekta? Kao majka i supruga čitav život čekam da se moja dvojica najdražih muškaraca vrate kući živi i zdravi. Cijena nije bitna, bitan je život svakog od vas, ali način na koji netko radi nije u redu, jer smatram da vam daju maksimalan respekt kao ljudima i da kako vi ugrozite svoj život spašavajuću druge, da se tako i vas tretira kada je potrebno bez naknade i računa", napisala je majka trogirskog vatrogasca.

KBC Split: Neka gospođa podnese prigovor, ako je argumentirano, nećemo ništa naplatiti

Ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić kaže da nije upućen u konkretan slučaj, ali da su račun morali poslati ako nije bilo dodatnog osiguranja.

"Tako je to regulirano, ako nema dodatnog osiguranja pacijent mora platiti dio usluge. No, gospođa može podnijeti pritužbu. Mi ćemo to razmotriti i ako je argumentirano usvojiti i nećemo ništa naplatiti", kazao je dr. Jurić. 

Brodotrogir: Neka račune pošalju nama

Član Uprave Brodotrogira Mateo Tramontana pozvao je majku trogirskog vatrogasca, ali i ostale, da im se slobodno jave.

"Mi inače surađujemo sa DVD-om Trogir i imamo ugovor. Bilo bi najnormalnije da se taj račun donese u vatrogasno društvo pa da ga oni proslijede nama. To ćemo mi riješiti, nema nikakvog problema", kazao nam je Tramontana.

 

Pročitajte više