Makaranin koji je davio gradonačelnika na slobodi

TOMISLAV MITO MRAVIČIĆ je danas pušten iz pritvora, što je blagoslovio i sam gradonačelnik Makarske Marko Ožić Bebek, kojega je gradski ekscentrik prošloga tjedna pokušao udaviti u njegovom uredu. Uspjeli smo kontaktirati Mravičića, no poručio nam je "preko telefona vam nisam prijatelj".

"Da, izašao sam danas iz zatvora i spreman sam i dušu otvoriti, ako ćete doći u Makarsku. Ali preko telefona vam nisam prijatelj", kaže on vrlo ljubaznim tonom, uskrativši nam odgovore na važna pitanja, poput onoga, zašto je davio gradonačelnika.

Iako nije bilo ništa osobno, nego su svi brodari zbog uredbe gradske vlasti morali ukloniti reklamne panoe za brodove, Mravičić je nakon što je vidio kako komunalni redari skidaju njegovu reklamu za brod Makarski Jadran, otišao direktno prvom čovjeku u gradu.

Uletio je u ured gradonačelnika Ožića Bebeka, i prvo ga izvrijeđao, zaprijetio mu se, a onda ga i odgurnuo na stol, zgrabio za vrat i počeo ga gušiti. Gradonačelnik je s lakšim ozljedama, bolovima u leđima i ogrebotinama na vratu, završio u ambulanti, a Mravičić je priveden. Odlukom istražnog suca Nevena Cambija, on je danas pušten na slobodu.

Gradonačelnik: Osjećam se sigurno

Upitan što misli o tome da istražni sudac pusti Mravičića iz pritvora makarski je gradonačelnik rekao kako, iako se njega tu ništa ne pita, neće inzistirati na tome da ostane iza rešetaka

"Meni je svejedno hoće li tamo ostati deset dana ili mjesec budući to ništa neće promijeniti. Ja se osjećam sigurno i nastavljam živjeti i raditi kao i ranije, a osobno neću poduzimati ništa, neka se time bavi pravna država", izjavio je Ožić Bebek za Makarsku kroniku.

Mravičić je isto, uoči puštanja rekao da "nema ništa osobno protiv gradonačelnika", i da mu nije imao namjeru nanijeti nikakvo zlo. "U slučaju da mi se od strane suda izrekne bilo kakva zabrana približavanja gradonačelniku ja ću to svakako poštovati", rekao je on za taj list.

A.B.
Foto: Makarska online

Pročitajte više