Makedonska vlada: Povratak tijela poginulih u nedjelju

POSMRTNI mrtni ostaci makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog i ostalih putnika i članova posade stradalih u jučerašnjem padu zrakoplova bit će u nedjelju prebačeni iz BiH u Makedoniju, izjavio je glasnogovornik vlade Sašo Čolakovski.

U Vladi Makedonije je priopćeno da su pronađena tijela svih devet putnika i članova posade na mjestu pada zrakoplova kojim je jučer u Mostar putovao predsjednik Makedonije Boris Trajkovski.

Osim predsjednika Trajkovskog u zrakoplovu su bili: Dimka Ilkova-Bošković, savjetnica za informiranje, Risto Blaževski, savjetnik za vanjsku politiku, Anita Lozanovska-Krišan, savjetnica za ekonomska pitanja, , Mile Krstevski službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, Marko Markovski, pilot, Branko Ivanovski kopilot, te tjelohranitelji Boris Velinov i Aco Božinovski.

Kako danas piše list Vreme, zrakoplov koji se srušio s predsjednikom Trajkovskim i njegovim suradnicima, marka Kingerot, vlada Makedonije koristi već 24 godine i dosad imao je česte defekte prilikom putovanja makedonskih dužnosnika.

Spominju se incidenti u kojima umalo nisu stradali ministar obrane Vlado Bučkovski, bivši ministar financija, a sada čelnik VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i bivši ministar vanjskih poslova Slobodan Čačule. Također se navodi da je bivša Vlada namjeravala kupiti novi zrakoplov, međutim, zbog negativne reakcije medija odustala je od toga.

Pročitajte više