Malo sunca, malo kiše: Pred nama još jedan nestabilan dan pun iznenađenja

Foto: Hina, 123rf

UJUTRO i prijepodne u središnjim i istočnim područjima prolazno naoblačenje, mjestimice s kišom ili lokalnim pljuskovima, a na Jadranu i područjima uz njega, barem djelomice sunčano uz mogućnost za pljuskove s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu. Poslijepodne u većini krajeva pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Mogući su lokalni pljuskovi, ponajprije u gorju. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji i jugo koje će prema kraju dana jačati. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Skliski kolnici u Gorskom kotaru

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Istri, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjevereozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Dalmacije, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub koji vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb prije čvora Vrata u smjeru Rijeke, vozi se jednim trakom usporeno

Zbog radova zatvorena je dionica autoceste A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više