Mamić je prije tri godine objavio fotke Svena Miškovića sa sucima na kavi

Foto: Armin Durgut/PIXSELL, screenshot Facebook

Šef DORH-a Ivan Turudić jutros je imenovao Svena Miškovića za vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka.

Riječ je o tužitelju koji je među ostalim javnosti poznat po zastupanju optužbe u slučaju protiv Zdravka Mamića. 

U izjavi novinarima Mišković je kazao da mu je ukazana velika čast i povjerenje. "Nastavljamo daljnju suradnju u predmetima koji su u tijeku i u budućnosti", rekao je kratko novinarima.

Neslužbeno se doznaje da će Mišković i dalje voditi slučaj Zdravka Mamića te da će njegovu dosadašnju poziciju preuzeti Petra Parlov koja postaje voditeljica Odjela tužitelja, dok će prvi zamjenik i dalje biti Krešimir Ostrogonac.

Mamić je prije tri godine objavio fotografiju Miškovića i sudaca 

Pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić prije tri godine objavio je na Facebooku fotografije na kojima su na kavi u Osijeku snimljeni upravo Sven Mišković, tada zamjenik šefice Uskoka, i dvojica sudaca iz Osijeka. 

Na fotografijama koje je objavio Mamić se, uz Miškovića, kojeg je nazvao "neovlaštenim", nalaze suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić, a Mamić ih je objavio ironično komentirajući da se radi o neovisnom tužitelju i neovisnim sucima. Nije, međutim, iznio nikakve konkretne optužbe vezane za taj konkretan događaj, nego je samo naveo da se "časte, dogovaraju i druškaju". 

Uskok je tada reagirao na Mamićeve fotografije poručivši da su trojica snimljenih bez ikakvog dogovora, poslije rasprave na sudu, sjeli u kafić i popili kavu. Isticali su da Mišković tada nije sa sucima razgovarao o bilo kojem predmetu niti je uopće bilo govora o temama koje bi bile povezane s njihovim poslovima.

Mamićeve navode Uskok je tada nazvao netočnima i zlonamjernima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.