Mamić organizirao rođendane Kolindi, tješio Karamarka, financirao HDZ

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OBITELJ Zdravka Mamića bila je jedna od donatora kampanje Kolinde Grabar Kitarović, bio je pozvan na inauguraciju predsjednice kao ugledni gost, a organizirao je i rođendanske proslave predsjednice, u kampanji HDZ-a bio je jedan od financijera, a u izbornoj noći kada su gotovo svi otišli iz stožera HDZ-a Zdravko Mamić ostao je još dugo u noć s Tomislavom Karamarkom, stoga je samo pitanje kada će HDZ ili netko od njihovih satelita izaći s priopćenjem o politički montiranom procesu.

Osveta za Vukovar i podmetanje zbog pregovora s Mostom

To smo već gledali u slučaju šefice izborne kampanje Josipe Rimac koju su zbog DORH-a sklanjali u Sabor, obrane Božidara Kalmete za slučajeve u HAC-u, a i Milijan Brkić žalio se zbog svoje istrage za Karlovačku banku.  Stoga je za očekivati uobičajeni folklor.

Srednja struja HDZ-a mogla bi spomnijati utjecaj na pregovore s MOST-om, a ona rigidnija, ekstremna kako se opet zatvaraju - domoljubi!?

"U kakvoj državi mi živimo kad se to na ovakav dan radi", bila je jutros prva reakcija Ante Kulušića iz HDZ-a na uhićenje Mamića, a naravno mislio je na Vukovarsku obljetnicu.

Ostali bez Sanadera pa se oslonili na Mamića


"Ovo budi sumnju da SDP-ova vlast zloupotrebljava represivni aparat zbog skretanja pozornosti sa sve brojnijih afera vladajuće koalicije", stajalo je u službenom priopćenju HDZ-a nakon što je Mamić u lipnju uhićen prvi puta.

Vesna Škare Ožbolt politički saveznik HDZ-a kao bivša ministrica pravosuđa u lipnju se upitala zašto je baš tada uhićen Mamić usporedivši akcije DORH-a protiv Sanadera koje su umanjile šanse HDZ-a na izborima 2011. godine!?

No, da se pita desnu političku opciju u Hrvata, što se Mamića tiče, nikada nije pravo vrijeme za njegovo procesuiranje. Uostalom količina novca koju spominje DORH u slučaju Mamić premašuje i onu koja se spominjala u procesima Ive Sanadera, a i Mamićev utjecaj može se itekako uspoređivati s onim Sanaderovim.

Što se sve stavlja na teret Mamićima

Zbog Mamića Ustavni sud sazivao je izvanredne konferencije za novinare, šef Županijskog suda opravdavao je svoje neformalne kave, a na poticaj Državnog odvjetništva ravnatelj policije Vlado Dominić bio je pod istragom Unutarnje kontrole MUP-a zbog svojih veza s Mamićem.   

Naglasimo, kako se Mamića sada tereti za udruživanje u zločinačku organizaciju putem koje su od 2004. do 2015. godine iz Dinama izvukli oko 80 milijuna kuna kroz  transfere igrača. Mamić je još od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

 
Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Bitan je novac

Dio tog novca, završio je u HDZ-u. A to je činjenica koju danas u državi nitko ne može zanemariti. 

Na stranu domoljublje i politički proces.    

Pročitajte više