Manijak koji je brutalno napao žene u Splitu prijavljen za dva pokušaja ubojstva

Foto/screenshot: Facebook

POLICIJA je zbog jučerašnjeg brutalnog napada na dvije žene kazneno prijavila Aleksandra Niševića (28) za pokušaj ubojstva.

Splitska policija je jutros, ne navodeći ime napadača, javila kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva na štetu 52-godišnjakinje i 40-godišnjakinje.

Naime, Niševića se sumnjiči da je jučer oko 7:15 u ugostiteljskom objektu na plaži Firule s leđa, bocom u glavu udario oštećenu 52-godišnjakinju, a kad je žena pala na tlo, nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat.

Pola sata kasnije je, objavila je policija, u ulici Antuna Branka Šimića u Splitu s leđa, više puta, kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju te ju je potom nastavio tući šakama po glavi.

Nakon pružene liječničke pomoći utvrđeno je kako je 52-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne ozljede, a 40-godišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva Nišević će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Što se jučer dogodilo?

Index je jučer objavio da je mladić koji je jutros napao žene u Splitu te je naknadno uhićen nakon velike policijske potrage Aleksandar Nišević. Ima 28 godina i porijeklom je iz Gline.

Podsjetimo, Nišević je jutros u Splitu iz čista mira brutalno napao dvije žene.

Prvo je nešto nakon 7 sati napao 52-godišnju Nevenku Margetu u trenutku dok je otvarala ugostiteljski objekt. Prišao joj je, zamolio za čašu vode, a kad se okrenula, udario ju je bocom u glavu i nastavio udarati.

Napad su snimile nadzorne kamere.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA

 

Udarao ženu kamenom, zadobila tešku ozljedu noge

Oko 45 minuta kasnije napao je Kristinu U. (40) dok je ulazila u zgradu u ulici A. B. Šimića u Splitu. U napadu je zadobila tešku tjelesnu ozljedu noge. Policija je na mjestu napada pronašla plosnati kamen kojim je napadač udarao nesretnu ženu.

I taj napad snimile su nadzorne kamere

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA

 

 

Nišević je uhićen danas oko 16:40 u Podstrani nakon velike policijske potrage, u kojoj je sudjelovala interventna policija s potražnim psima i dronovima.

> Uhićen je manijak koji je brutalno napao dvije žene u Splitu

Tko je Aleksandar Nišević?

Kako doznaje Index, 28-godišnji Aleksandar Nišević je porijeklom iz Gline te je već godinama dobro poznat policiji širom Hrvatske. 

Još kao dvadesetogodišnjaka policija ga je prijavljivala za provale u vikendice, kuće te krađe iz dućana po Glini, Gvozdu, Karlovcu, Sisku, Križevcima, Krku i Zagrebu.

Samo prošle godine policija ga je prijavljivala oko pet puta. Kriminalom se počeo baviti u Glini i Gvozdu, a u posljednje vrijeme najviše je "operirao" po Splitu.

Hvalio se bježanjem od policije

Na Facebooku se Nišević 2016. godine hvalio bježanjem od policije.

"Uf za dlaku sreca pa sam brzi , 4policajca me hvata ali ostala je prasina iza mene haha, kakav dan ..", napisao je na Facebooku u rujnu 2016. godine. 

U statusu iz 2014. godine Nišević je objavio sljedeće:

"Ja sam shvatio, da Peviše vrijedim da Budem uopće na ovom Facebooku. Zato sto sam ja Bog i nije mi mjesto Tu...", napisao je Nišević tada.

U srpnju 2016. objavio je status u kojem spominje "pet dana zatvora zbog pošte".

"Zbog glupe poste 5 dana u zatvoru ah napokon sloboda jebem ovu drzavu zadnji smo u svemu", napisao je tada Nišević.

Mjesec dana ranije iste godine pohvalio se da ga je šef počastio pivom. Opisao je i kojom.

"Sef me casti sa njemackom pivicom koju je hitler pio psenicna piva od 25 kunica , haha.. dobra je", napisao je tada Nišević.

Pročitajte više