Manolićevom unuku određeno zadržavanje u pritvoru još 24 sata

ISTRAŽNI sudac zagrebačkog Županijskog suda odobrio je danas novo 24-satno zadržavanje za Ivana Kolju Gembačeva za kojim je tragala zagrebačka policija zbog nedavna oružanog obračuna pred narodnjačkim klubom "Ludnica", potvrdio je za Index operativni analitičar Policijske uprave Zagrebačke Davor Tor.

"Temeljem informacija prikupljenih kriminalističkom obradom, izvidima i obavljenim razgovorima, od istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda dobili smo odobrenje za dodatno 24-satno zadržavanje Ivana Kolje Gembačeva", rekao je za Index Tor dodajući kako je kriminalistička obrada u tijeku, te da policija ne želi izlaziti u javnost s nikakvim detaljima dok traje obrada.

Gembačev, za kojim je policija tragala zbog oružanog izgreda pred "Ludnicom", u kojem su 14. siječnja ozlijeđeni Hamdija Kahrić Hampy i Boris Čakić, u četvrtak ujutro u 8 sati u pratnji odvjetnika pojavio se u Policijskoj postaji na Črnomercu.

Novo zadržavanje određeno mu je nakon što mu je u petak oko 13 sati isteklo zadržavanje određeno zbog kriminalističke obrade.

Gembačev zasad nije osumnjičen ni uhićen, a zadržan je kako bi se provjerili njegovi navodi, provjerila dosadašnja saznanja, utvrdile okolnosti pucnjave i obavile druge istražne radnje.

"Policija pretpostavlja da on zna okolnosti pucnjave pred Ludnicom pa sada utvrđuje njegovu ulogu", kazao je Tor.

Zbog izgreda pred "Ludnicom" policija je 16. siječnja istražnom sucu privela jednog od suvlasnika kluba Gorana Obradovića Pištu i Mladena Vračevića, nakon čega im je određeno 48-satno zadržavanje.

Oni su s dva ilegalna pištolja uhićeni nakon oružanog obračuna, no, iako je policija bila najavila da će ih na sud sprovesti zbog pokušaja ubojstva, poslije je u dogovoru s odvjetništvom ublažena kvalifikacija, pa su privedeni zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo opće opasne radnje.

Boris Čakić, jedan od dvojice ranjenih priveden je 18. siječnja na Županijski sud, gdje je saslušan zbog droge koja mu je nakon ranjavanja pronađena u anusu i kažnjivog djela ugrožavanja javne sigurnosti opće opasnom radnjom.

Mediji, koji su Gembačeva, inače unuka političara Josipa Manolića, povezivali s pucnjavom, tvrde da je on već više puta kriminalistički obrađivan zbog ucjene, krivotvorenja isprava i nedopuštena držanja oružja.

No policija, dok je za njim tragala, navodno nije imala otiske njegovih prstiju ni noviju fotografiju.

Njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković izjavio je jučer da je Gembačev bio na skijanju te da ni jedan od osumnjičenih ne spominje Gembačeva kao sudionika oružanog sukoba.

A.H./Hina

Pročitajte više