Maras i HDZ-ovka se posvađali u emisiji: "Kolega, nisam vam se ubacivala u riječ"

Screenshot: HRT

SUTRA nastavlja zasjedati istražno povjerenstvo za Agrokor. O radu istražnog povjerenstva u Studiju 4 na HRT-u govorili su članovi povjerenstva Marija Jelkovac (HDZ) i Gordan Maras (SDP).

Maras je istaknuo kako povjerenstvo, voljom većine, neće ispitati one koji najviše znaju - Martinu Dalić, Antu Ramljaka i Zdravka Marića. "Ljudi koji su već u mirovini neće puno rasvijetliti postojeće okolnosti. Možemo saznati o političkom kontekstu i stvaranju Agrokora. Mesić je rekao da nikad Agrokora ne bi bilo da nije bilo političke volje HDZ-a i da se nijedna veća privatizacija nije mogla obaviti bez znanja Ureda predsjednika te Ivića Pašalića i Borislava Škegre te Josipa Petrovića koji je u HDZ-u već 20 godina i koji je Todoriću 'donio' privatizaciju Unikonzuma", rekao je Maras.

"Onda smo se dogovorili, ajmo zvati sve ministre financija. Linić može, on je 2013., a Dalić koja je 2010. ne može. Šuker može, onda je rupa dvije godine kad je bila Dalić", rekao je Maras.

"To vam govori koliko je HDZ iskren i koliko oni žele da se ministrica Dalić pojavi pred povjerenstvom. Oni su pozvali ministra financija koji je bio poslije ministrice Dalić, ali nju nisu pozvali. Ja bih zamolio HDZ-ovce da ako već nas u povjerenstvu rade budalama i idiotima, da to više ne rade od naših građana nego da im jednostavno kažu da ne žele zvati nikoga tko je pod političkom zaštitom Andreja Plenkovića", dodao je Maras.

"Kolega Maras je malo nestrpljiv", rekla je Jelkovac.

"Linića je predložio Lovrinović, mi ga nismo predložili nego smo ga prihvatili kao prijedlog. Bit će pozvani svi ministri financija redoslijedom", rekla je Jelkovac.

"A koja je logika da je Linić prije Dalić?", ubacio je Maras.

"Kolega, nisam vam se ubacivala u riječ. Molim vas da budemo kolegijalni i jedni drugima ne upadamo u riječ. Gospođa Dalić će doći", rekla je Jelkovac.

"Zovemo redom ne samo ministre financija nego i premijere. Rekli smo da idemo vremenskim slijedom", dodala je Marija Jelkovac.

"Rekli ste da ide slijedom, a građani znaju da je slijed takav da je Linić poslije Dalić. Vi niste dali odgovor. Jednostavno pitanje je postavljeno", rekao je Maras.

Pročitajte više