Maras optužio Kolindu za "mini državni udar"

Foto: Index/FaH/Facebook

SABORSKI zastupnik SDP-a Gordan Maras se na svom Facebook profilu obrušio na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da je predsjednica 2015. godine, kad nakon parlamentarnih izbora nitko nije uspio prikupiti dovoljno potpisa kako bi uvjerio predsjednicu da mu preda mandat za sastavljanje vlade, pokušala oformiti privremenu vladu koja bi upravljala državom do izbora.

"Kolindina vlada"


Ministarske fotelje u toj privremenoj vladi Kolinda je ponudila širokom spektru političara i javnih osoba. Mjesto ministra obrazovanja ponudila je Borisu Jokiću, dok je ekstremnoj desničarki Bruni Esih ponudila fotelju ministrice socijalne skrbi.

Maras je, reagirajući na objavu te vijesti, na Fejsu napisao da se radilo o pokušaju "mini državnog udara".



"Danas je gospođa Kolinda Grabar Kitarović priznala da je planirala, po mom mišljenju, "mini državni udar" na način da je nakon parlamentarnih izbora 2015. htjela predložiti svoju vladu koja nije bila temeljena na volji građana. U Njemačkoj koalicijski razgovori traju mjesecima pa nikome ne padaju na pamet ovakva rješenja. Na kraju je na taj način pritiskala Most da pristane na koaliciju sa HDZ-om i premijerom koji ne zna najbolje hrvatski i koga se rijetko tko još sjeća. Katastrofa i nadam se da više niti jednom predsjedniku to neće pasti na pamet!", napisao je Maras na Fejsu.

Maras zaboravio da je i njegov stranački kolega pristao sjediti u "Kolindinoj vladi"


No, SDP-ov zastupnik pritom je zaboravio jednu prilično bitnu stvar - u tu nikad realiziranu "Kolindinu vladu" pristao je ući i SDP-ovac Davorko Vidović, koji je aktualni politički koordinator SDP-a i autor stranačkog programa "Za bolje društvo".

Po Marasovoj logici, i njegov stranački kolega sudjelovao je u pokušaju "mini državnog udara".

Pročitajte više