Marić i Božinović gledali poraz Čilića iz prvog reda, pitali smo ih odakle im karte

Foto: HRT/Gulliver Getty

MARIN ČILIĆ izgubio je finale Wimbledona. Njegov meč s Federerom pratili su milijuni diljem svijeta.


Među brojnom publikom koja je uživo došla pogledati finale najcjenjenijeg teniskog natjecanja, našli su se i razni svjetski uglednici.

Prvi redovi

Tako smo mogli vidjeti i princa Williama koji je sa svojom suprugom iz prvog reda promatrao meč. Nedaleko njih, doduše ne u prvom redu, sjedili su glumci Hugh Grant i Bradley Cooper.

Osim britanske kraljevske obitelji, svoje mjesto u prvom redu zauzela su i poznata hrvatska lica. Tik do terena, meč su pratili ministar financija Zdravko Marić te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.



Marić i Božinović možda su pasionirani ljubitelji bijelog sporta, međutim, nas je zanimalo tko im je platio karte za spektakl.

13 tisuća i petsto kuna za kartu

All England club jedan dio karata za Wimbledon zadrži za sebe pa to dijeli članovima kluba. Cijena ostalih ulaznica, u hospitality paketima, samo za finale iznosi 1600 funti, odnosno 13536 kuna i 50 lipa. Kroz lutriju koja se organizira prije turnira, mogu se kupiti po 190 funti, odnosno za 1607 kuna i 46 lipa.

Inače, u prvom redu sjede gledatelji s pozivnicama, rezerviranima za gospodu i slavne te za obitelj igrača i članove njihovog stručnog stožera. Ne zna se u koju od ovih kategorija spadaju Marić i Božinović. Ne zna se ni jesu li dobili karte na lutriji.

Nije poznato jesu li ministri otputovali na meč privatnim aranžmanom. Poslali smo upit vladi kako bi saznali je li ministarski tandem u Londonu službeno te tko snosi troškove njihovog izleta na Wimbledon.

Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći

Osim njih, još dvoje visokopozicioniranih vladinih službenika krasilo je tribine Wimbledona. Državna tajnica Janica Kostelić i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, promatrali su Čilićev meč, samo nekoliko sjedala udaljeni od Hugha Granta.

Dok smo tražili Janicu i Njonju, upao nam je u oči Eddie Redmayne, poznat po ulozi u filmu "Čudesne zvijeri i gdje ih pronaći". Sjedio je iza naših dužnosnika.

Pročitajte više