Marić o odustanku od kandidature za EMA-e: "Treba raditi na tome da dovedemo agencije u Zagreb"

Foto:

MINISTAR financija, Zdravko Marić komentirao je povlačenje hrvatske kandidature za novo sjedište EMA-e, prenosi televizija N1.

>>Dva sata prije glasanja, Hrvatska objavila da povlači kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove

>>Reakcije na povlačenje kandidature za sjedište Europske agencije za lijekove: "Sramotno i žalosno"


>>Kujundžić o povlačenju kandidature za sjedište EMA-e: "Vidjeli smo da smo u neravnopravnom položaju"

"Koristi mogu biti dalekosežne, nisam osobno detaljno upoznat s kandidaturom da bih mogao govoriti. Konkurencija je vrlo oštra i mislim da ne trebamo odustati od ove i drugih kandidatura, i treba raditi na tome da se agencije dovede u Zagreb", kratko je kazao Marić.

Kandidatura povučena na dan odluke

Podsjetimo, Hrvatska je danas povukla svoju kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove.

Nakon mnogobrojnih kritika na račun te odluke koja je stigla u zadnji čas jer se o novom sjedištu glasa danas, ministar Kujundžić rekao je kako je tako odlučeno jer su zaključili da je Hrvatska bila u neravnopravnom položaju spram ostalih država.

"Mi smo još u subotu odlučili povući kandidaturu s Irskom i Maltom iz sljedećeg razloga: Grad Zagreb, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva napravili su maksimalno korektnu aplikaciju za EMA-u, a kad je bilo ocjena valjanosti kandidature, bodovanja su dali djelatnicima EMA-e. Kad su počeli politički pritisci, vidjeli smo da je Hrvatska u neravnopravnom položaju i da ocjene koje se uzimaju u obzir nisu principijelne", rekao je Kujundžić

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Europsku agenciju za lijekove, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Europska agencija za lijekove.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više