"PRATIMO RAZVOJ DOGAĐAJA U AGROKORU" Marić uvjeren da će Todorić naći način da riješi probleme

Foto: HRT, Hina, Index

MINISTAR financija Zdravko Marić gostovao je jutros na Hrvatskom radiju, a između raznih aktualnosti, komentirao je i situaciju kod svog bivšeg poslodavca, Ivice Todorića, odnosno Agrokora.

>> Agrokor dužan više od 25 milijardi kuna kreditorima

>> POTOP OBVEZNICA Prijeti li Agrokoru bankrot?

>> Marić o Agrokoru: "Ne vjerujem da će doći do bankrota"


Prvo je komentirao neplaćanje koncesije za otok na kojem se Todorići odmaraju.

"Situacija oko otoka je malo složenija jer primatelj koncesije je treća stranka i tu je bilo određenih propusta, ali ima načina kako to riješiti. To se ne smije događati", rekao je Marić.

Komentirao je i probleme u Agrokoru.

"U ovom trenutku mi nismo u nikakvim kontaktima, nije nam se kompanija obratila, mi pratimo razvoj događaja. To je najveća hrvatska kompanija, zapošljava preko 60 tisuća ljudi u regiji, 40 tisuća samo u Hrvatskoj. To je sigurno nešto na što država mora obratiti pažnju", rekao je Marić, koji je u Vladu došao iz Agrokora.

Kaže kako poznaje prilike u Agrokoru te stoga vjeruje kako će u kompaniji naći način da izađu iz ove situacije, odnosno da ne dođe do većih problema.


Na pitanje hoće li se izuzeti od odlučivanja ako će država intervenirati, Marić odgovara: "Ja sam i dosad pokazao to. U nekim stvarima koje su bile izravno ili neizravno vezane uz kompaniju, jasno sam pokazao stav oko toga".

 

Marina Tkalec s Ekonomskog isntitua kaže kako je Agrokor samo dokaz da u Hrvatskoj nije zaživjela tržišna ekonomija. "Ovo će biti dobar test, hoće li država intervenirati ili ne. Radi se o privatnoj kompaniji, trebali bismo tržištu dati da odradi svoje", smatra ona.

Pročitajte više