Marija Selak Raspudić: Je li Ustavni sud u službi HDZ-a?

Foto: Hina

Tvrdnje Ustavnog suda da Milanović ne može biti mandatar čak ni ako danas podnese ostavku za Index je komentirala Mostova Marija Selak Raspudić.

"Mi smo od početka upozoravali, od trenutka kada se prvi put oglasio Ustavni sud, da u zakonu ne postoji formulacija koja se odnosi na vikend-kršenja Ustava. Ako je netko prekršio Ustav, onda nadležna institucija s obzirom na to treba donijeti odluku s posljedicama tog čina.

Ako to nije slučaj, onda se nemaju što javljati. Međutim, oni su ostali pri nekakvom privremenom kršenju Ustava, a svako kršenje Ustava ima dugoročne posljedice.

Potpuno je nejasno, s obzirom na to da tada nisu preuzeli odgovornost za pojave, prema onome što su oni govorili da su ih uočavali, zašto se sada, kada su hrvatski građani u velikoj izlaznosti donijeli svoju odluku, upliću u političke procese u ovoj zemlji s vrlo jasnim smjernicama koje su prethodno propustili dati.

Naravno da će u takvoj situaciji, s obzirom na njihovu nedosljednost u postupanju, sjećajući se preskakanja reakcije u trenutku covid-krize i kršenja prava naših građana, mnogi opravdano postaviti pitanje jesu li oni zaista nezavisna institucija ili su u službi HDZ-a", kazala je Indexu Marija Selak Raspudić.

Pročitajte više