Marijana Puljak za Index: Pametno nastavlja dalje, gradimo političku opciju na dugu stazu

Foto: Index

"ZAHVALJUJEMO se svim građanima koji su izašli na izbore, pogotovo onima koji su dali glas za Pametno. Naši glasači znaju da je ovo dugoročna priča, da će stranka Pametno kat-tad zaokrenuti Hrvatsku. Nadamo se do službenih rezultata da ćemo opravdati njihovu podršku i da će naši predstavnici ući u Sabor i u njemu zastupati modernu, građansku Hrvatsku kakvu priželjkujemo", kazala je Marijana Puljak, predsjednica Pametno, nakon što su objavljeni prvi rezultati izlaznih anketa u 19 sati.

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa Pametno ne ulazi u Sabor.

>> IZLAZNE ANKETE SDP-u 58, HDZ-u 57, MOST-u 11, a Živom zidu 7 mandata

"Nema razočaranja. Gradimo političku opciju na dugu stazu. Znamo da su ovi parlamentarni izbori jedna stepenica na tom dugom putu, a to znaju i naši birači i oni koji nam daju podršku. Znaju da u ovoj državi ništa nije lako i da ništa ne ide brzo. Nastavljamo dalje. Ovo nas ne obeshrabruje. Ogromna podrška ljudi daje nam za pravo da nastavimo dalje. Nećemo odustati od svog cilja, od zaokretanja Hrvatske ka modernoj, otvorenoj, obrazovanoj, tolerantnoj, građanskoj državi", kaže Puljak.

Evo kako je komentirala prve rezultate.

"Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati nakon izbora. Samo se nadam da nećemo imati ponovno scenarij sa dugotrajnim sastavljanjem Vlade ili ono što su najavljivali da će doći do velike koalicije. To bi za ovu državu bilo loše jer i jedna i druga strana na sličan način upravljaju državom i doveli su nas do provalije i to njihovo ujedinjevanje bilo bi zapravo cementiranje postojećeg stanja", kazala je Puljak.

 

Pročitajte više