Marina Wallner o zatvorenoj Kili: To su manji problemi tehničke naravi, sve će biti brzo riješeno

GRADILIŠTE Kila zatvoreno je zbog toga što investitori Marina Wallner i Igor Sapunar, nećak Željka Keruma, nisu još pribavili ovjereni Parcelacijski elaborat, kako im je bilo određeno u Rješenju o građenju koje im je izdao Upravni odjel Grada Splita.

Postupak je išao po skraćenoj proceduri, rješenje je Kerumov odjel izdao sa uvjetom da investitori pribave sve potrebne papire o zemljištu. Nisu to napravili pa je reagirala građevinska inspekcija i zatvorila gradilište, na kojem su taman dovršeni iskopi.  

"Ionako ne možemo graditi zbog nevremena"

Marina Wallner Indexu je objasnila da se radi samo o manjem problemu tehničke naravi, koji će biti riješen za koji dan. "Sve je u proceduri, ali to kod nas ide jako sporo. Riješit ćemo i to za koji dan i onda nastavljamo kako je planirano. Ionako se zbog vremena ne može graditi pa nas to toliko nije ni pogodilo. Meni je to... A onako. Neću komentirati odluke nadležnih tijela", kazala je Marina Wallner.

Sklopili 50 predugovora

Tvrdi da će stanovi biti dovršeni kako je i planirano za dvije godine. Koliko zna, pošto taj dio posla na Kili vodi Split gradnja, već imaju sklopljenih 50 predugovora za ukupno 106 stanova, koliko će se graditi u sklopu ovog projekta.

Marina Wallner drži da se bez potrebe podigla velika prašina oko Kile. "Svako gradilište ima svoje probleme pa tako i Kila. Ni po čemu nije posebna, samo je pod velikom pažnjom medija", drži Wallner.

Uklanjali bez dozvole

Ministarstvo graditeljstva izvijestilo nas je i kako ovo nije prvo postupanje građevinske inspekcije na Kili. Postoji, naime, i optužni prijedlog protiv investitora, tvrtke Kila d.o.o. iz listopada 2011. godine zbog uklanjana dijela postojećih građevina bez akta kojim se odobrava uklanjanje. Investitor je imao dozvole za dio građevina.

"To su oni sve pomiješali. To je bilo prije", kazala nam je Wallner.

Pročitajte više