Mario Radić: O ostanku u saboru moram razgovarati s obitelji, ovo nas je zateklo

Screenshot: N1

MARIO RADIĆ, politički tajnik Domovinskog pokreta, u N1 Studiju uživo govorio je o planovima Domovinskog pokreta za novi saziv sabora.

Na pitanje je li on siva eminencija, kaže kako to ne može biti jer je javna osoba.

"Ovo je bila prljava, možda i najprljavija kampanja do sada. Mi smo normalna hrvatska stranka koja se bori za hrvatske interese", rekao je Mario Radić.

Na pitanje je li rezultat zadovoljavajući, kaže kako oni smatraju da jest.

"Mi nismo imali ni jednog zastupnika, a sada imamo njih 16, treća smo snaga u Hrvatskoj. Na teren smo izašli 12.5. i u mjesec i pol dana smo uspjeli osvojiti te mandate. Svakom objektivnom promatraču moralo bi biti jasno da smo napravili uspjeh", kazao je Mario Radić.

"Plenković je rekao da ide sa strankama koje su mu ideološki bliske, a to je SDSS"

Na pitanje zašto su inzistirali na tome da Andrej Plenković ne bude premijer, kazao je kako je to bilo njihovo mišljenje.

"On je jedan vrlo transparentan čovjek, rekao je da ide sa strankama koje su mu ideološki bliske, a to su HNS, Reformisti i SDSS. S nama ne ide jer očito nismo ideološki bliski.

Jedno je kako se netko pričinjava i priča u kampanji, a jedno je ono što je stvarno. U kampanji se vidi jedno, a poslije se vidi što je to što je stvarno. Naš rezultat nije bio dovoljan da HDZ ne ide u vlast s SDSS-om. Čestitam HDZ-u na osvajanju vlasti", rekao je Radić.

Ne zna koliko će biti saborski zastupnik

Rekao je kako će sada biti saborski zastupnik, a za poslije će vidjeti, te pojasnio kako ne zna koliko će ostati jer mora razgovarati s obitelji, pošto ih je ovo sve skupa zateklo.

"U prvo vrijeme ću biti sigurno, nama intencija nisu bile fotelje. Mnogi su slavili svoje mandate u izbornoj noći, no kod nas nije bilo slavlja jer mi nismo u ovo ušli da bi uzeli fotelje, nego želimo participirati u vlasti i promijeniti smjer kojim Hrvatska ide.

Mi smo u stožeru imali u 500 kvadrata 82 ljudi, ni novinare nismo mogli pustiti, da bi ispoštovali mjere. Mi nismo bili komorni, kako se o tome govorilo. Mi smo ispoštivali mjere", rekao je Radić.

Pročitajte više