Podobnik "bi - ne bi" potpisivao da mu Hrvati ne uđu u NATO

MARJAN PODOBNIK, predsjednik slovenske udruge "Zavod 25. lipnja 1991." ponovno je zabavio javnost u Deželi sa svojim igrokazom "hoću-neću" oko organizacije referenduma o ulasku Hrvatske NATO savez, a prema danas prezentiranom čini se kako od toga definitivno odustaje. Naravno, kada je riječ o Podobniku koji je do sada već dva puta odustajao od referenduma, pa se opet vraćao u organizaciju ništa nije definitivno.

Malo unutra, malo vani

Naime, Podobnik je još prošlog tjedna tvrdio kako aktivno sudjeluje u vrlo dobro osmišljenoj akciji prikupljanja potrebnih 40.000 potpisa, kako bi danas rekao kako se povlači. Podobnik je inače prvi inicijator referenduma, no od njega je odustao nakon što je slovenski parlament udovoljio dijelu njihova zahtjeva o zajedničkoj izjavi. Nakon toga opet se vratio organiziranju referenduma, pa opet iz njega "ispao".

"Dobio sam jamstva iz vrha slovenske politike da se neće odustati od deklaracije po kojoj Sloveniji pripada izlaz na otvoreno more, cijeli Piranski zaljev, te 'sporna područja' uz rijeke Dragonju i Muru", rekao je danas Podobnik pozivajući i Stranku slovenskog naroda (SSN), koja također vodi referendumsku akciju, da učini isto i prestane skupljati potpise.

Slovenski mediji kalkuliraju kako je do sada prikupljeno tek 1000 potpisa što je daleko ispod potrebnih 40 tisuća.

I.Ć.
Foto: RTV Slovenije

Pročitajte više