Markačeva supruga: Mladenu su rekli da fotografije neće nigdje biti objavljene

MIRJANA BENČEK, supruga haškog optuženika Mladena Markača, tvrdi kako je sigurna da su fotografije s božićnog lova, koje su njenog supruga koštale slobode, objavljene namjerno kako bi se naštetilo Ivici Kirinu.

Kako je kazala u razgovoru za Jutarnji list, njen je suprug molio da se fotografije skinu sa stranica grada Virovitice, no to je bilo odbijeno. Mirjana Benček novinaru je prepričala što joj je suprug kazao nakon povratka iz lova, tvrdeći kako on nije bio u lovu, već samo na lovačkom slavlju. Ona je uvjerena kako je fotografiranje njega i Kirina pred mrtvim veprovima smišljeni i namjerni čin.

"Mladen nije imao pojma da će ondje biti i Kirin. Rekao mi je da je reagirao čim je vidio fotografa i pitao tko je on, rekavši mu da ne želi završiti u Globusu. Odgovorili su mu da ne brine, da je fotografiranje isključivo za lovce i da će samo lovci vidjeti fotografije", govori Benček.

Svoje tvrdnje argumentira činjenicom da su fotografije, nakon toga, poslane na više od 80 e-mail adresa redakcija, a niti jednom lovcu.

R.I.

Pročitajte više