Markićka se obrušila na prosvjednike protiv Hasanbegovića: Boje se da će ostati bez privilegija

Foto: FAH

ŽELJKA MARKIĆ na Facebooku se osvrnula na prosvjed Platforme 112 ispred Sabora, kojim je zatraženo da se zaustavi imenovanje Zlatka Hasanbegovića i Mije Crnoje za nove ministre.

"PLATFORMA 112: OK JE BITI ISKLJUČIV MINISTAR DOK SU DRUGI ISKLJUČENI, A MI DOBIVAMO PRORAČUNSKI NOVAC

Prije dvije godine – sve udruge koje sada falsificiraju izjave Zlatka Hasanbegovića – nisu digle glas protiv korupcije i netransparentne dodjele novca poreznih obveznika.

Toliko o njihovoj zabrinutosti da je Zlatko Hasanbegović “kao osoba koja će imati moć određivati tko će u kulturi i medijima dobivati sredstva isključiva, a time i nepodobna za vođenje područja u kojem je sloboda izražavanja ključna pretpostavka stvaralaštva”.

Da procjenjuju da će im pomoći zadržati njihove privilegije – dobivati proračunski novac bez rada, čitanosti i doprinosa informiranju javnosti – bio bi im Hasanbegović i podoban i demokratičan – baš kao što su bili super zadovoljni sa smjenjenom ministricom Zlatar i ministrom Šipušom.

Ukidanje privilegija, dobivanja novca po stranačkim vezama te promicanja podobnosti umjesto sposobnosti – toga se boji ova ekipa", napisala je Markićka.

Pročitajte više