Martina Horvat imala Pukanićev mobitel, policija traži razgovor s francuskim nogometašem Leboeufom

HRVATSKA policija zbog nestanka Martine Horvat želi razgovarati s bivšim francuskim nogometnim reprezentativcem Frankom Leboeufom! Potvrdio je to u razgovoru za Index Krunoslav Borovec, ali nije želio otkriti zbog kakvih okolnosti hrvatska policija traži informacije od poznatog nogometaša. Hrvatska će policija, kako bi osigurala razgovor s Leboeufom, zatražiti međunarodnu pravnu pomoć.

Prema neslužbenim informacijama, policija s Leboeufom želi razgovarati jer je Martina Horvat, koja je nestala prije nešto manje od tri mjeseca, bila njegova ljubavnica. Leboeufu je zbog toga navodno čak i prijetio Saša Leskovčanin, Martinin bivši dečko koji je ovog vikenda počinio samoubojstvo na svom ranču u Dolenici. No, Francuz takve prijetnje nije prijavio.

Policija želi razgovarati i sa sinom Igora Štimca?

Da je Leboeuf poznavao Martinu vidi se i na njenom Facebook profilu, na kojem su nakon nestanka ostavljene mnoge poruke. Jednu od takvih poruka ostavio je i francuski nogometaš koji Martinu naziva "dušo" i poručuje joj da mu nedostaje. "Hej dušo! Gdje si? Tako sam zabrinut! Nedostaješ mi!", poruka je koju je nogometaš ostavio na Martininom Facebook profilu 22. ožujka ove godine. Leboeuf je na Facebooku prijatelj i s Martininim bratom Borisom Horvatom.

U nekim se medijima pojavila i informacija da hrvatska policija želi obaviti razgovor i sa sinom Igora Štimca. Luka Štimac, naime, studira u švicarskom Luganu, a Martina je navodno tamo provela nekoliko dana u njegovom društvu.

Leboeuf je trebao doći u Split i odvesti Martinu u Pariz

"Frank Leboeuf je trebao Martinu posjetiti u Splitu i onda su se planirali zajedno vratiti u Pariz", ispričala nam je njena prijateljica Tamara Roglić, poznata manekenka koja danas vodi vlastitu modnu agenciju. Tamara se prisjeća kako je s Martinom sjedila na kavi nekoliko dana prije njenog nestanka. Razgovor je, kaže, potrajao oko tri sata.

"Par dana prije toga bila je u Parizu, u posjetu prijateljima, i tamo je upoznala Franka. Između njih dvoje započela je nekakva veza. Tada mi je pričala kako planira ići u Split, mjesec dana se educirati za tattoo majstora, s obzirom na to da je po tom pitanju nešto već ranije radila. Frank ju je trebao posjetiti u Splitu, a zatim su se planirali zajedno vratiti u Pariz gdje ju je čekalo radno mjesto u tattoo salonu. Leboeuf nikad prije toga nije bio u Hrvatskoj, to mu je trebao biti prvi posjet", kaže Roglić.

Vezu s Leboeufom skrivala od dečka koji je počinio samoubojstvo

Špekulira se da je Saša počinio samoubojstvo jer više nije mogao trpjeti pritisak oko tajne Martininog nestanka. Danima prije nego što se objesio nije ništa jeo, konzumirao je samo tablete i alkohol. Saša je bio posljednji koji je Martinu vidio živu, zbog čega su mnogi u njegovoj okolini sumnjali da ju je ubio, što mu je vrlo teško padalo.

Oko slučaja nestanka Martine Horvat ispitano je više od 250 osoba, a neslužbeno se doznaje da su upravo u tim ispitivanjima istražitelji saznali za Martininu vezu s francuskim nogometašem. Ona je tu vezu pokušala zadržati u tajnosti pa je, kad bi ga posjećivala u Francuskoj, prijateljima i tadašnjem dečku Leskovčaninu govorila da ide u posjet rodbini. 

Leboeuf je zbog Bilića igrao u finalu Svjetskog prvenstva

Frank Leboeuf francuski je nogometaš rođen 22. siječnja 1968. godine u mjestu kraj Marseillea. Nogometnu karijeru započeo je 1988. u Lavalu, ali vrlo brzo je postao veliko nogometno ime. Najbolje godine igračke karijere proveo je u Strasbourgu, Chelseaju i Olympique Marseilleu, a s francuskom reprezentacijom (za koju je nastupio 50 puta) osvojio je Svjetsko prvenstvo 1998. godine i Europsko prvenstvo 2000. godine.

Zanimljivo je spomenuti da Leboeuf nije trebao igrati u finalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila, ali je, kao što se vidi na gornjoj fotografiji, ipak bio u momčadi. U sastav je uvršten nakon što je Laurent Blanc u polufinalu protiv Hrvatske dobio crveni karton zbog nepostojećeg prekršaja koji je majstorski odglumio Slaven Bilić.

Nakon razvoda postao budist

Nakon nogometne karijere Leboeuf se bacio u glumačke vode. Pojavio se u nekoliko filmova koji su prošli prilično nezapaženo, a ove godine sudjelovao je i u francuskoj verziji popularnog TV showa Survivor.

Leboeuf je razveden, a iz braka s bivšom ženom ima dvoje djece, Jade i Hugo. Živi u Los Angelesu, gdje je postao budist. Leboeuf se, naime, nakon razvoda i smrti oca odlučio okrenuti vjeri, za što je bio ključan susret s Dalaj Lamom zbog kojeg je prigrlio budizam.

Martina Horvat imala Pukanićev mobitel

Martina Horvat služila se mobitelom koji je prije nje koristio ubijeni vlasnik Nacionala Ivo Pukanić. Do tog je mobitela sasvim slučajno došla preko svog posljednjeg poslodavca, zagrebačkog menadžera Duška Srijemca, piše Jutarnji list.

"Ivo Pukanić i ja bili smo prijatelji. Jednom zgodom, dok smo sjedili negdje na kavi spomenuo sam, uzgred, da se mojoj suradnici Martini raspao telefon i da trebam za nju novi aparat. Ivo je odmah reagirao i rekao da ima u svojem uredu neku Nokiju, koju je dobio gotovo besplatno kao HT-ov poslovni korisnik", kazao je Srijemac i dodao da je Pukanić taj mobitel jedno vrijeme koristio pa ga je dao njemu.

Kako Martina tada nije imala mobitel, Srijemac je tu Pukanićevu Nokiju dao njoj. Menadžer je rekao kako je policiju jako zanimao taj mobitel zbog istrage koju vode zbog ubojstva Pukanića. Naime, moguće je da su u aparatu ostali neki Pukanićevi brojevi ili poruke. Postojala je verzija priče i da je Martina, igrom slučaja i zbog posjedovanja tog mobitela, upala u krug organiziranja ubojstva Pukanića. Ta je verzija otpala zbog tehničke neobrazovanosti ljudi koji su organizirali ubojstvo.

Pročitajte više