Masakr u Velikoj Veterničkoj: Tri mrtva, jedan ranjen

"Bio sam kod njih u kući oko 9 sati navečer i sve je bilo u redu", pred televizijskim je kamerama vidno potresen ispričao sin Cilike Hudići otac maloljetnog G.H, Darko te kazao kako ne zna ništa o ubojstvu jer je otišao iz kuće prije nego se krvavi incident dogodio.

U istom mjestu, nedaleko kuće u kojoj su pronađeni mrtvi baka i unuk, pronađeno je još jedno tijelo, i to muškarca. Treću je žrtvu pronašla policajka koja je provodila obavjesne razgovore sa susjedima. Počinitelj je vjerojatno ista osoba jer su čahure pronađene u obje kuće navodno ispaljene iz istog oružja. Muškarac koji je pronađen navodno je 76-godišnji Franjo Kos.

Na terenu u Velikoj Veterničkoj je velik broj policajaca, a u pomoć su im popodne stigle i "duge cijevi", te zajedno pretražuju okolicu u potrazi za ubojicom.

Istražni sudac Mirko Klinžić rekao je kako prikupljeni podaci ukazuju na to da je za zločine najvjerojatnije odgovorna ista osoba.

Četiri čahure pronađene u kući Cilike Hudić jednake su jednoj čahuri pronađenoj u kući ubijenog Franje Kosa, a koja se nalazi nekoliko stotina metara dalje. Klinžić je rekao kako je na tijelu Franje Kosa bila vidljiva rana od metka, ali je u njegovu vratu također bio zaboden nož.

U obje su kuće pronađeni tragovi krvi i razbacane stvari, no obzirom da se radi o osobama slabijega materijalnog stanja, malo je vjerojatno da su ubojstva počinjena iz koristoljublja.

K.C./D.M.

Pročitajte više