Masovna pucnjava na festivalu u Bostonu. Ranjeno najmanje sedam osoba

Ilustracija: EPA

NAJMANJE sedam osoba ozlijeđeno je u pucnjavi tijekom karipske parade u bostonskoj četvrti Dorchester, priopćila je policija danas. Žrtve su prebačene u lokalne bolnice s ozljedama koje nisu opasne po život, a nekoliko osoba je uhićeno i pronađeno je vatreno oružje, prema naredniku bostonske policije Johnu Boyleu.

Pucnjava se dogodila tijekom J'ouvert parade, koja je dio gradskog karipskog karnevala. Policija je navela kako su dojave o pucnjavi počele stizati oko 7:45 po lokalnom vremenu. "Današnja masovna pucnjava naglašava krizu oružanog nasilja s kojom se suočavamo. Ovo je izvanredno stanje za javno zdravlje i javnu sigurnost", poručio je Ed Flynn, predsjednik gradskog vijeća Bostona.

Gradonačelnica trebala sudjelovati na karnevalu

Pucnjava se dogodila na početku proslave 50. obljetnice karnevalske povorke u Bostonu. Gradonačelnica Michelle Wu je trebala sudjelovati u ceremoniji rezanja vrpce. Godišnje proslave već su znale biti pokvarene nasiljem prethodnih godina, izvijestio je Boston Globe.

26-godišnja Dawnn Jaffier upucana je u glavu i ubijena 2014. kada je bila uhvaćena u unakrsnoj vatri bandi. Godine 2015. je muškarac ubijen u pucnjavi prije proslave J’ouverta. Prošle je godine nakon parade jedan muškarac upucan i ozlijeđen.

Pročitajte više