Masovni ubojica iz Srbije doveden na sud. Roditelji žrtava ga pokušali napasti

Screenshot: Telegraf

Za danas je na Višem sudu u Smederevu zakazano pripremno ročište u slučaju masovnog ubojice Uroša Blažića. Ispred sudnice su se okupili članovi obitelji ubijenih i ranjenih, odjeveni u majice s likovima žrtava masakra kod Mladenovca. 

Roditelji su u jednom trenutku pokušali fizički napasti Blažića, piše Telegraf. Osiguranje je moralo zaustaviti oca jedne žrtve koji je krenuo prema Blažiću i u suzama vikao: "Ubio mi je sina! Ubio mi je sina". Jedna majka također je počela vrištati u zgradi suda: "Strijeljao mi je sina i kćer." 

Nije pokazao kajanje

Blažić bi se na današnjem ročištu trebao izjasniti o krivnji, a očekivalo se i da će svjedočiti Blažićevi otac i ujak. Po završetku pripremnog ročišta, sudac bi trebao zakazati suđenje na kojem će Blažić dobiti priliku da detaljno iznese obranu. 

Prema optužnici u koju je Tanjug imao uvid, Blažić je na saslušanju u tužiteljstvu priznao krivnju, ali nije pokazao kajanje za zločin, nego je pokušao sebe predstaviti kao žrtvu podsmijeha mještana. Blažić je tijekom svog pohoda 4. svibnja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba. 

Blažićev krvavi pohod po selima kod Mladenovca dogodio se samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Blažić je svoj pohod započeo u Malom Orašju, a zatim se uputio u Dubonu. Pomahnitali napadač je nakon masakra pobjegao, a potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati kada je nađen 50 kilometara dalje, kod Kragujevca.

Pročitajte više