Masovni ubojica iz Srbije doveden na sud. Roditelji žrtava ga pokušali napasti

Screenshot: Telegraf

Za danas je na Višem sudu u Smederevu zakazano pripremno ročište u slučaju masovnog ubojice Uroša Blažića. Ispred sudnice su se okupili članovi obitelji ubijenih i ranjenih, odjeveni u majice s likovima žrtava masakra kod Mladenovca. 

Roditelji su u jednom trenutku pokušali fizički napasti Blažića, piše Telegraf. Osiguranje je moralo zaustaviti oca jedne žrtve koji je krenuo prema Blažiću i u suzama vikao: "Ubio mi je sina! Ubio mi je sina". Jedna majka također je počela vrištati u zgradi suda: "Strijeljao mi je sina i kćer." 

Nije pokazao kajanje

Blažić bi se na današnjem ročištu trebao izjasniti o krivnji, a očekivalo se i da će svjedočiti Blažićevi otac i ujak. Po završetku pripremnog ročišta, sudac bi trebao zakazati suđenje na kojem će Blažić dobiti priliku da detaljno iznese obranu. 

Prema optužnici u koju je Tanjug imao uvid, Blažić je na saslušanju u tužiteljstvu priznao krivnju, ali nije pokazao kajanje za zločin, nego je pokušao sebe predstaviti kao žrtvu podsmijeha mještana. Blažić je tijekom svog pohoda 4. svibnja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba. 

Blažićev krvavi pohod po selima kod Mladenovca dogodio se samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Blažić je svoj pohod započeo u Malom Orašju, a zatim se uputio u Dubonu. Pomahnitali napadač je nakon masakra pobjegao, a potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati kada je nađen 50 kilometara dalje, kod Kragujevca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.