Masovno hapšenje albanske mafije u SAD-u: Švercali su tone narkotika iz Meksika

SAVEZNI sud u Brooklynu podigao je optužnicu protiv 37 članova albanske mafijaške organizacije, zbog sumnji da su u SAD krijumčarili velike količine narkotika, uglavnom iz Meksika.

Većina optuženih uhićena je jučer u New Yorku, New Jerseyu, Coloradu i na Floridi, a skupinu čini nekoliko povezanih albanskih obitelji koje su zadnjih deset godina organizirali višemilijunsku prodaju droge, prenosi AP.

Istraga je trajala četiri godine i otkrila da su američki Albanci dilali na desetke tona marihuane iz Kanade i Meksika u SAD, skrivajući je u traktorskim prikolicama. Drogu su potom čuvali u skladištima u Brooklynu, Queensu i Bronxu te distribuirali po njujorškim kvartovima i prigradskim naseljima.

Albanski dileri prodavali su i kokain: skrivali su ga u tajnim pregrada limuzina, koje su američki prodavači automobila potom isporučivali u Albaniju i druge europske države.

Jedan od vođa organizacije, Arif Kurti zvani Medvjed već služi kaznu u Albaniji zbog trgovine heroinom, ali istražitelji tvrde da i iz zatvora izdaje naređenja albansko mafiji u SAD. Za to, tvrdi se, koristi mobitele koji su mu prokrijumčareni u zatvor.

Pripadnicima organizacije na teret se stavlja da su na sve moguće načine pokušavali sabotirati istragu, od zastrašivanja i premlaćivanja, do eliminacije svjedoka i policijskih službenika.

Pročitajte više