MATE GRANIĆ: HRVATSKOM UPRAVLJA MMF

Predsjednik Demokratskog centra (DC) Mate Granić ustvrdio je danas da Hrvatskom upravlja Međunarodni monetarni fond (MMF), a da je ´hrvatskoj Vladi ostala samo uloga da bude dežurni vatrogasac za štrajkove i sitnije probleme u državi´.

´Vlada je ponovno omogućila MMF-u da zbog 100 milijuna dolara zagospodari Hrvatskom i po njezinim direktivama privatizirat će se INA, otpustiti iz HV-a 5000 vojnika i tako dalje´, ustvrdio je Granić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je kako Vlada nema jasnu gospodarsku viziju i da se zato događaju privatizacijske afere kao što su Sunčani Hvar ili Željezara, a pritom svi ostaju na svojim dužnostima.

´DC traži da se u cijelosti zaustavi privatizacija, i za to smo u Saboru dobili potporu jer smatramo da problem privatizacije treba završiti nova Vlada koja će imati kredibilitet za razliku od ove´, rekao je Granić.

Dodao je kako je DC protiv Prijedloga zakona o radu jer bi njegovu promjenu platili samo radnici. ´Zato i taj zakon treba dovršiti nova Vlada jer u sadašnju sindikati više nemaju povjerenja´, rekao je Granić.

Odbio je Prijedlog izbornog zakona Mate Arlovića, te najavio da će DC predložiti svoj izborni model.

Pročitajte više