Fred Matić: SDP-u treba šest mjeseci intenzivnog team-buildinga

Foto: FAH

SDP-U treba šest mjeseci intenzivnog team-buildinga, ocijenio je danas uoči sjednice Predsjedništva stranke njegov član i saborski zastupnik Predrag Matić.

SDP bi idući petak i subotu u Ogulinu trebao održati svojevrsni team-building, odnosno sastanak članova proširenog Predsjedništva stranke i saborskog Kluba zastupnika. Matić je potvrdio svoj dolazak, ali i najavio da će na Predsjedništvu predložiti da se druženje odgodi s obzirom na informacije da veliki broj zastupnika zbog odlaska na skijanje i različitih obveza ne može doći.

Osim aktualne političke situacije, Predsjedništvo bi na sjednici trebalo raspravljati i o svome rejtingu koji je u prosincu iznosio 18,9 posto, što je najniži rejting u zadnje tri godine.

Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić uoči sjednice je kazao kako smatra da to nije toliko alarmantno koliko se želi prikazati u medijima te smatra da će "stvari biti puno bolje" kada završe unutarstranački izbori i izrada novog statuta i programa stranke.

SDP ima najgori rejting u zadnje tri godine. Tko je kriv?

"Nije to toliko alarmantno kao što se želi prikazati, no to ne znači da se ne trebamo zamisliti nad onim što se zbiva", rekao je.

Upitan o odgovornosti vodstva stranke za takav rejting, pa tako i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, kazao je kako su odgovorni svi, ovisno o razini odlučivanja.

Novinari su Fabijanića pitali i kako gleda na kritičke istupe SDP-ova saborskog zastupnika Miranda Mrsića na račun čelnika SDP-a, a on kaže kako se Glavni odbor o tome itekako očitovao. "A druga je stvar koliko se želi dati težina određenim, po meni, ne baš relevantnim izvorima informacija", dodao je.

Ponovio je da je očekivao stagnaciju rejtinga s obzirom na unutarstranačke izbore i pisanje novog programa. "I postoji živa polemika u medijima koja sigurno, ovisno se o tome kako se komunicira, ne pridonosi rejtingu, pa na primjer ni takvi istupi kao Miranda Mrsića. Kad završi ustroj i izrada programa, vidjet će se da će stvari biti puno bolje ", ocijenio je.

Rasprave o Vukovaru i Splitu

Na Predsjedništvu bi se trebalo raspravljati, neslužbene su informacije, i o situaciji u stranačkim organizacijama u Vukovaru te Splitu, kao i o predstojećoj Konvenciji stranke koja bi trebala biti krajem mjeseca ili početkom veljače.

U Vukovaru je za predsjednika gradske organizacije izabran Željko Sabo koji ima pravomoćnu presudu za pokušaj političkog podmićivanja, a čelnik splitske gradske organizacije Goran Kotur suočen je s optužbama za nasilje prema stranačkoj kolegici.

Pročitajte više