Na listi župana Posavca niz gradonačelnika i načelnika sa sjevera zemlje

Foto: Hina

Nezavisna platforma Sjever (NSP) na predstojeće parlamentarne izbore u III. izbornoj jedinici izlazi samostalno, a nositelj njihove liste bit će međimurski župan Matija Posavec, potvrđeno je danas na predstavljanju u Čakovcu.

„Izlazimo samostalno jer ne želimo ovisiti ni o kome. Idemo uzdignute glave i s planovima razvoja prostora koji je godinama nepošteno zapostavljen”, poručio je Posavec, dodavši da se upravo NSP predstavlja s izbornim osvježenjima koji dosad nisu viđeni niti od jedne političke stranke.

13 gradonačelnika i načelnika u 3. izbornoj jedinici

„Našu listu čine župani, gradonačelnici, općinski načelnici, predsjednici mjesnih odbora, sve odreda osobe izabrane neposrednom voljom birača. Poštujemo regionalne specifičnosti, kvote zastupljenosti po spolu, vrednujemo važnost županija unutar izborne jedinice. Biračima dajemo motivaciju da napokon izađu na izbore da bi dali svoj glas „za” nekoga, a ne da biraju „protiv”.”

Drugi na listi je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, dok je treće mjesto zauzeo Robert Greblički, načelnik Općine Veliko Trgovišće. Slijede dvoje gradonačelnika, Grada Čakovca Ljerka Cividini i Grada Ivanca Milorad Batinić.

Na šestome mjestu je Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec. Redom do kraja listu popunjavaju: 7. Ksenija Krivec Jurak (načelnica Općine Zagorska Sela, „Odgovor sjevera i juga”), 8. Rajko Solar (načelnik Općine Jalžabet), 9. Đurđica Slamek (načelnica Općine Sveta Marija), 10. Velimir Kučko (Savez „Naša Hrvatska”), 11. Anica Naranđa (predsjednica Mjesnog odbora Prelog), 12. Bojana Petrić (načelnica Općine Donji Vidovec), 13. Mirjana Murk (predstavnica Saveza „Naša Hrvatska”) i 14. Ivica Baksa (potpredsjednik Skupštine Međimurske županije).

Nadaju se osvajanju tri mandata

„Na listi su tri gradonačelnika, pet načelnika, župan, potpredsjednik Skupštine, ravnatelj najveće ustanove, sve odreda poznata i provjerena imena. Njih ne morate pretraživati po internetu, njima ne traje kampanja mjesec dana ili dva tjedna pred izbore, njima kampanja traje sve četiri godine mandata i oni mogu govoriti o tome što su napravili kao temelj garancija što će tek učiniti”, ističe Posavec.

Međimurski župan i nositelj liste NSP-a u III. izbornoj jedinici nada se osvajanju tri mandata.

„Gledajući rezultate anketa, ali preferencijalne glasove koje su ljudi s naše listi osvojili na prošlim parlamentarnim izborima, vjerujem da je to dostižni cilj”, mišljenja je Posavec koji je kratko komentirao i postizborne suradnje.

„Osluškujući bilo naroda uvjerenja sam da će buduću Vladu formirati stranke lijevog centra, a mi ćemo takvu Vladu podržati”, poručio je.

Pročitajte više