Matijanić dobio nagradu za životno djelo. Pročitajte dirljivo pismo njegove majke

Foto: Index

DANAS je pokojni novinar Indexa Vladimir Matijanić dobio nagradu HND-a Otokar Keršovani za životno djelo. Matijanić je preminuo prošle godine u kolovozu u 51. godini života. Matijanić je preminuo nakon što je danima tražio pomoć liječnika u Splitu. Za njegovu smrt još nitko nije odgovarao.

Nakon što je osvojio nagradu, njegova partnerica Andrea Topić održala je govor u Matijanićevu čast. Nakon nje je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko pročitao pismo Matijanićeve majke, Dunje Matijanić. Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

"Rado bih došla na ovu, za mene i mog pokojnog sina, veliku svečanost i priznanje. Nažalost, nisam još u stanju, tako da koristim priliku uz par riječi zahvale u moje ime.

Zahvaljujem svim Vladinim kolegama na lijepoj riječi koju ste izrekli i napisali o mojem Vladi. Znam da je to zasluženo i od srca jer svi su oni pogođeni okolnostima pod kojima je preminuo.

"Moj sin je žrtva zdravstvenog sustava"

Molim vas i nadam se da ćete nastaviti borbu da krivci odgovaraju pred zakonom, i da ćete se zauzeti pisati kad god bude moguće kako njegova smrt ne bi bila tek običan slučaj epidemije i koronavirusa jer to nije istina.

Moj sin je žrtva zdravstvenog sustava i nebrige nekih zdravstvenih djelatnika prema čovjeku koji je bio nemoćan i ničim ih nije htio posebno uznemiravati, duboko do kraja vjerujući u odgovornost, stručnost i ljubav prema ljudima. To bi u srcima medicinskog osoblja moralo postojati jer za to su se i profesionalno opredijelili.

Zahvaljujem se neizmjerno na najvećem priznaju koje je moj Vlado dobio od svojih kolega i svoje struke za koju je živio. Primam to priznanje s posebnim ponosom. Ono će biti dok sam živa pored fotografija mojega jedinog sina. 

Moj ponos i sreću što sam ga imala danas dijelim sa svima vama i zato mi ovo priznanje predstavlja nešto najljepše što mi se dogodilo nakon tog nesretnog 5. kolovoza. 

Hvala vam", stoji u pismu Dunje Matijanić.

Pročitajte više