Matijašević pozdravio Šimićevu odluku o odustajanju od kupnje KIM-a

OZREN MATIJAŠEVIĆ, sindikalni predstavnik u Upravnom odboru HFP-a, koji je prvi upozorio Upravni odbor HFP-a da ponuda Chemoderma nije prihvatljiva i koji je glasao protiv toga da se KIM proda Ivanu Šimiću, pozdravio je današnju Šimićevu odluku da odustane od kupovine KIM-a.

Matijašević je za Radio Mrežnicu rekao kako je "s obzirom na sve ono što se zadnjih desetak dana događalo i s obzirom da je to preraslo u klasičan politički slučaj, razvidno da gospodin Šimić nije bio u stanju za cjelokupni iznos jamčiti na drugačiji način nego što je to u ponudi naveo, a što je neprihvatljivo". "Stoga ja pozdravljam ovu njegovu odluku da izlazi iz posla", rekao je Matijašević.

Matijašević se nije složio s mogućnošću stečaja KIM-a koju su najavili premijer Ivo Sanader i potpredsjednik Vlade Damir Polančec. "Prema tim izjavama, ako propadne ovaj pokušaj privatizacije, realnost je stečajni postupak. Ja sam apsolutno protiv stečaja jer onda se otvaraju vrata za rasprodaju vrijedne imovine KIM-a, ali ovaj put bez svjetala pozornice i bez involviranja javnosti", komentirao je Matijašević, uvjeren kako će "odluka o raspisivanju novog natječaja biti donesena, te da će Vlada pronaći sredstva za solventnost KIM-a".

"Za KIM, neizostavno, Hrvatski fond za privatizaciju treba hitno donijeti odluku o raspisivanju natječaja po povlaštenim uvjetima. Hrvatska Vlada treba osigurati i namaknuti novčana sredstva za likvidnost i vjerujem da će naredni krug za privatizaciju rezultirati s tim da će se natjecati dokazana tvrtka iz djelatnosti. Priča sa KIM-om se mora, radi hrvatskih strateških interesa sretno završit", rekao je Matijašević.

I.M.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više