Matijević (SDP) prikupio 18 potpisa za tematsku sjednicu GV-a o izgradnji Small Malla

Predsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević izvijestio je kako je od 18 vijećnika prikupio potpise za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o izgradnji garažno-stambenog objekta Small Malla u kotaru Lučac-Manuš. "Nakon prikupljenih 18 potpisa odmah sam uputio u proceduru zahtjev da prva sljedeća sjednica Gradskog vijeća bude tematski posvećena izgradnji Small Malla", rekao je za Hinu Matijević.

Splitsko Gradsko vijeće ima 35 vijećnika, a za sazivanje tematske sjednice potrebno je prikupiti potpise najmanje trećine vijećnika. Matijević je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predlagao da se u dnevni red uvrsti točka o izgradnji tog objekta, a i oporbeni vijećnici su u raspravi tražili su da se glasovanjem odluči o tom prijedlogu.

Gradonačelnik Ivica Puljak i predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet usprotivili su se tom prijedlogu, ističući da takvu točku dnevnog reda treba bolje pripremiti, a ne ju predlagati u posljednji trenutak.

Splićani jučer prosvjedovali

Nezadovoljni takvom odlukom Puljka i Domazeta, 12 oporbenih vijećnika iz HDZ-a, Hrvatske građanske stranke i Domovinskog pokreta demonstrativno je napustilo sjednicu i bojkotiralo glasovanje o dnevnom redu u koji nije uvršten Matijevićev prijedlog.

Vijećnici stranke Centra te SDP-a i Mosta ostali su glasovati za dnevni red bez točke o gradnji Small Malla. Među vijećnicima koji su glasovali za takav dnevni red bio je i Matijević iako je njegov prijedlog odbijen bez glasovanja. Jučer je stotinjak stanovnika splitskoga gradskog kotara Lučac-Manuš mirno prosvjedovalo protiv namjere gradske vlasti da se na tom području gradi Small Mall.

Na sjednici splitskoga Gradskog vijeća u travnju nije prihvaćen prijedlog gradonačelnika Puljka da se da odobrenje za izvođenje radova na gradnji tog objekta od 15. lipnja do 15. rujna. Presudni su bili glasovi SDP-ovih vijećnika, koji su glasovali protiv iako su Puljkova stranka Centar i splitski SDP u "programskoj suradnji" koja čini većinu u Gradskom vijeću.

Prije desetak dana Matijević je rekao da će od gradske uprave tražiti svu dokumentaciju o tom projektu od 1996. godine do sada, a zatim će ju proslijediti gradskim vijećnicima i predložiti posebnu točku dnevnog reda "o projektu o kojem se gotovo ništa ne zna". "Na temelju te dokumentacije zaključit ćemo može li se austrijskom investitoru Best parkingu ukinuti pravo građenja", rekao je tada Matijević na konferenciji za novinare.

Pročitajte više