Matijević: Vratilo se povjerenje Splićana u SDP

Foto: Hina

DAVOR MATIJEVIĆ, kandidat za gradonačelnika Splita iz redova SDP-a, rekao je danas kako mu je bilo najvažnije vratiti povjerenje građana Splita u SDP te dodao da bi se u drugom krugu izbora volio sučeliti s Ivicom Puljkom koji se, kako je rekao, pretvara da je kandidat ljevice.

Čak sedam osnovnih škola u Splitu nema školsku dvoranu, a neke od njih nemaju ni zemljište na kojem bi se u budućnosti dvorana mogla izgraditi, upozorio je Matijević na konferenciji za novinare.

Govoreći na temu obrazovanja, istaknuo je da gradske osnovne škole pohađa 13.400 djece, a bez sportske dvorane su osnovne škole: Manuš, Mertojak, Pujanke, Stobreč, Srinjine, Sućidar i Slatine.

Matijević je rekao i da mu je žao što prošle godine nije prihvaćen njegov amandman u Gradskom vijeću kojim je tražio da sva djeca dobiju besplatnu marendu jer takav projekt ima primjerice Šibenik, te Osječko-baranjska županija. 

"Istraživanje je pokazalo da više od 35 posto djece ima problema s prekomjernom težinom, a osiguravajući besplatnu zdravu marendu u školi može se pomoći u smanjenju tog postotka. Isto tako postoji velika nejednakost među djecom koja se istaknula za vrijeme i nakon pandemije. Stava smo da sva djeca moraju biti jednako bitna i imati jednake uvjete za svoje odrastanje", kazao je Matijević.

Potporu splitskim kandidatima dala je saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac koja smatra da u Splitu nije potreban povratak na staro, već nova energija i ideje.

Drži kako je splitska kampanja SDP-a progresivna, bazira se na sadržaju, a o Davoru Matijeviću kao kandidatu za gradonačelnika Splita kazala je da je dovoljno mlad da ima puno progresivne energije za mijenjati stvari u Splitu te istovremeno i snažnu želju za baviti se politikom i radom za opće dobro.

Osvrnula se i na uvođenje građanskog odgoja rekavši da se tako uči dijalogu, toleranciji i uvažavanju, kako reagirati na nasilje i zaštititi se na internetu te kako sudjelovati u demokratskim procesima.

Poručila je također kako je bitno onima kojima je potrebno omogućiti sufinanciranje medicinsko potpomognute oplodnje. 

Pročitajte više