McCain najavio bičevanje Obame po stražnjici

MEDIJI u SAD-u izvještavaju o novom gafu republikanskog senatora Johna McCaina, koji je u svojoj najavi za nadolazeći verbalni meč na televiziji spomenuo stražnjicu svog protivnika Baracka Obame, ali i šibanje, odnosno bičevanje.

"Nakon što ga išibam po znate-već-čemu, navalit ćemo od jutra do mraka", kazao je McCain  obraćajući se volonterima okupljenim u nacionalnom izbornom stožeru u Virginiji o trenutnim anketama koje Obami daju prednost nad njim, dva dana uoči nove televizijske debate. No odmah se i ispravio, naglasivši kako on "poštuje senatora Obamu", prenosi MSNBC.

Međutim, neki drugi mediji, ocijenili su tu izjavu "jednostavno glupom", jer osim Osamine "pozadine" sadrži glagol koji se ne mora nužno dovoditi u vezu s aktualnim nadmetanjem predsjedničkih kandidata, ali podsjeća na vremena dok su bijelci u Americi crnce držali kao robove. Radi se o glagolu "to whip", odnosno išibati, izbičevati.

Sedam bodova razlike između Obame i McCaina

Izbori se približavaju, a netaktičnost republikanaca raste pa su se tako na skupu senatorice Sare Palin mogli čuti povici da Obama voli teroriste, a u New Yorku je napravljen i neoprostiv tipfeler - na glasačkim listićima je umjesto Obama otisnuto - Osama. U srijedu je novo sučeljavanje, s tim da je Obamin nastup pri njihovom prvom srazu ocijenjen daleko efektnijim.

Prema najsvježijoj Gallupovoj anketi, prednost demokratskog kandidata nad McCainom u zadnja dva dana pala na sedam postotnih bodova. Naime, u petak su ankete išle u prilog Obami u odnosu 52:41, dok današnje pokazuju da bi 43 posto birača glasalo za McCaina, a njih 50 posto za Obamu.

A.B.
Foto: AFP

Pročitajte više