Mećave u Dalmaciji, snijeg pada u Omišu, Sinju, kod Splita... Pogledajte snimke

UTORAK je u Dalmaciji donio novu, izraženu promjenu vremena.

Noć je bila hladna. U Dalmatinskoj zagori temperature zraka padale su do -7 stupnjeva, koliko je jutros izmjereno u Muću. Na dijelovima Korčule i Hvara temperatura je pala na -3 stupnja, javlja Dalmacija Danas.

>> Ako i kod vas pada snijeg, slobodno nam šaljite svoje fotografije i snimke na desk@index.hr ili u inbox na naše Facebook stranice.

Dalmacija Danas javlja kako snijeg večeras pada u Žrnovnici i gornjim dijelovima Solina, a zabijelio je i Dubravu i Gornje Sitno. Na Zvjezdanom selu Mosor izmjerena su 2 centimetra snijega. Snijeg pada i na području Klisa i Dugopolja te u velikom dijelu Zagore. Pod tankim su pokrivačem Gata, Bisko i dio Cetinske krajine, a gust snijeg pada na Zelovu, Sutini i Ogorju. Snijeg pada i u Pločama.

Područje Klis Brda, potez od Gornjeg Sitnog do Dubrave, te područje Dicma zahvatila je prava mećava.

Niz nesreća na cesti Klis-Solin

Nekoliko prometnih nesreća dogodilo se na brzoj cesti Solin-Klis. Cesta zasad nije zatvorena, ali se stvaraju velike gužve.

U policiji su potvrdili da imaju evidentirane dvije nesreće, ali da zasad nitko nije zatražio liječničku pomoć.

Tijekom dana počelo je naoblačenje, a sredinom dana oborine su zahvatile dio sjeverne i srednje Dalmacije. U Cetinskoj krajini počeo je padati snijeg pri temperaturama malo iznad nule.

Slab snijeg pao je i na obalnim planinama Kozjaku, Mosoru, Omiškoj Dinari i Biokovu. Snježna granica se sve više spušta pa je i u Klisu pao snijeg, a jak snijeg pao je i na Zvjezdanom selu Mosor.

Snijega i susnježice povremeno je bilo i u Tugarama i Srinjinama, a oko 12 sati slaba susnježica počela je padati u Omišu, ali i u dijelovima Žrnovnice.

Snijeg je pao i na Braču na visini od 300 metara.

Ovo je samo uvod u promjenu vremena koja će kulminirati u nadolazećoj noći. U Zagori će ponegdje pasti i preko 10 centimetara snijega, a snježne pahulje očekuju se i uz obalu te na otocima.

Pročitajte više