Medicinske sestre iz Dubrave o snimci tuluma u covid-bolnici: Šokirane smo

MEDICINSKE sestre iz KB-a Dubrava s kojima smo razgovarali šokirane su time da se u njihovoj bolnici dogodio tulum u vrijeme kad već gotovo godinu dana rade s covid-pacijentima.

Naime, kako smo objavili, pojavila se skandalozna snimka tuluma u KB-u Dubrava, najvećoj covid-bolnici u Hrvatskoj, koju je objavio RTL. Snimka je nastala početkom ovog mjeseca, a RTL-u ju je poslala zaposlenica bolnice.

> Pogledajte snimku tuluma medicinskih sestara u Covid bolnici

Medicinske sestre iz Dubrave s kojima je Index večeras razgovarao su nam rekle da prvi put čuju za tako nešto i nevjerojatno im je da se takav tulum održao, da nisu za njega čule, te da bi se itko u ovoj pandemiji, a pogotovo zdravstveni radnici, upustio u takvo što.

"Jako me šokiralo da se to dogodilo"

Višnja Kocman glavna je sestra Klinike za kirurgiju koja je u ovoj pandemiji postala covid-odjel. Za Index je rekla da je danas popodne prvi put vidjela spornu snimku tuluma u KB-u Dubrava. Na njemu su snimljene medicinske sestre i pomoćno osoblje, pjevali su i plesali uz živu glazbu svirača bez pridržavanja epidemioloških mjera, bez distance i bez maski. Na snimci se vidi i harmonika nakićena novčanicama.

"Nisam znala za ovaj događaj. Jako me šokiralo da se to dogodilo, rukovodstvo nije bilo upoznato s time. Danas sam iz dežurstva i za ovo sam doznala popodne. Ne mogu ništa ni komentirati, strano mi je da se tako nešto dogodilo, teško mi je išta komentirati. Nisam bila upoznata s tim da se to dogodilo. Uprava će poduzeti svoje da se vidi što se dogodilo, pa će i nama biti jasnije", rekla je Višnja Kocman za Index.

"Idemo pričekati da dobijemo informacije od ljudi koji su sudjelovali u tome", rekla nam je na kraju sestra Kocman.

Razgovarali smo s još jednom medicinskom sestrom koja u KB-u Dubrava radi od 2007. godine i rekla nam je da se tako nešto nikad nije dogodilo u njihovoj bolnici te da je šokirana da se to sad dogodilo, u ovakvoj situaciji, kad svi mukotrpno već gotovo godinu dana rade.

"Nitko od mojih kolegica nije čuo za tako nešto"

"Nevjerojatno mi je da se ovako nešto dogodilo, razgovarala sam s dosta kolegica i sve smo jako razočarane, nitko od nas baš i ne vjeruje da bi se ovako nešto dogodilo. Ne znamo kad je to snimljeno, gdje, ja iskreno ni ne prepoznajem tu prostoriju sa snimke. I još je jedna stvar interesantna u cijeloj priči - da se baš nitko o tako nečemu nije raspričao, mi smo velika bolnica, no uvijek vam kolaju razne priče, a o ovome nismo ništa čuli. Kod nas u bolnici smo u civilu samo par minuta dok se ne presvučemo o radnu uniformu, a nakon posla idemo doma", kazala nam je medicinska sestra iz KB-a Dubrava.

Kazala je kako su sve njene kolegice i kolege šokirani ovime.

"Ako se to dogodilo, onda je to strašno"

"Iako su zamagljena lica, čak mi nitko sa snimke po građi nije poznat. Iskreno, teško mi je vjerovati da bi se takva glupost dogodila. Ne znam ni kad je točno to bilo, valjda bi netko pričao o tome. Stvarno mi nije jasno da baš nitko nije ni spomenuo to. Svi smo šokirani i zgroženi. Iznenađeni smo jako. Ne pamtim da se ikad išta dogodilo poput ovog da bi ušli neki muzikaši u ikakvoj prigodi, a kamoli sad. Zbilja mi je ovo prečudno. To mi zvuči toliko nemoguće da se o tome ne priča, kako to da ih nitko nije čuo, da se nitko nije žalio. Ma ovo mi zvuči kao neka patka, svi smo zgroženi. I da se dogodilo, pa netko bi nešto tračao, pričao, no nitko ništa. Sad smo svi razočarani jer se bacila ružna slika na nas, na naš rad, a ako se i dogodilo to onda je to jako strašno i ružno", kazala nam je medicinska sestra čiji su podaci poznati redakciji.

Kontaktirali smo i ravnatelja bolnice Ivicu Lukšića kao i ministra zdravstva Vilija Beroša, no nisu nam se javljali do objave teksta.

Pročitajte više