Medicinski tehničar na prosvjedu: Ako je netko pozitivan na koronu, treba se cijepiti

DANAS je održan prosvjed dijela medicinskih sestara i tehničara, na kojem se govorilo i protiv uvođenja obaveznih covid-potvrda u zdravstvo, što bi na snagu trebalo stupiti za tjedan dana.

>> Prosvjed sestara: "Nismo stoka, ne dijelite nas na cijepljene i necijepljene"

Fascinantnu izjavu na prosvjedu dao je jedan od medicinskih tehničara.

"Ako je netko bolestan, treba se cijepiti. Ako je netko pozitivan na koronu, treba se cijepiti. Ovi ostali trebaju birati žele li se cijepiti ili ne. Ne treba nikog forsirati, zato smo došli ovdje na prosvjed, da budemo tu svi zajedno i da poništimo odluku politike", rekao je medicinski tehničar.

 

Cijepljenje nakon zaraze je u najmanju ruku zakašnjelo

Podsjetimo, cjepivo služi kao prevencija zaraze i zaštita od težih oblika zaraze koronavirusom te smrti od posljedica covida. Nijedno cjepivo, pa tako ni cjepiva protiv covida, nisu 100% učinkovita, ali pružaju visoku razinu zaštite od zaraze i težih posljedica bolesti, što potvrđuje i visok udio necijepljenih među zaraženima i teško bolesnima i preminulima od posljedica covida.

Nakon cijepljenja treba proći određen period, ponekad i više tjedana, da se razvije dostatna količina antitijela koja cjepivo čini učinkovitim. Sve to znači da je cijepljenje nakon zaraze u najmanju ruku - zakašnjelo.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više