Medved: Ne znam hoću li ostati ministar, to treba pitati Plenkovića

Screenshot: Nova TV

O detaljima oko dogovora HDZ-a sa Domovinskim pokretom u Dnevniku Nove TV govorio je jedan od članova HDZ-ova pregovaračkog tima i aktualni ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. 

Na pitanje hoće li ostati potpredsjednik i ministar u novoj Vladi, Medved je rekao kako je to pitanje za mandatara te da o tome hoće li on ostati ministar treba pitati premijera. 

"Još ne znamo koga će DP predlžiti za ministre"

Medved rekao je i kako se nakon formiranja Vlade donosi dokument, odnosno Program Vlade koji je obvezujuć za sve resore. Potvrdio je da će Domovinski pokret dobiti tri resora, a da je kod imonivanja ministara opet najveća odgovornost na predsjedniku Vlade.

"Što se tiče raspodjele državnih tajnika po resorima, neovisno o tome tko je iz koje kvote, odnosno iz koje političke stranke na čelu ministarstva, državni tajnici raspoređuju se iz drugih stranaka, jer to je odgovor na ona pitanja iz Vladinog programa", rekao je Medved.

O mogućem povratku bivšeg Mostovca u Vladu, Radoslava Dobronića, Medved kaže kako se još uvijek ne komunicira o imenima koja će Domovinski pokret predložiti za ministre. 

"Uopće ne želimo komunicirati ni jedno ime", odgovorio je na pitanje je li HDZ-u Dobronić prihvatljiv. 

"Razgovarat ćemo o financiranju Novosti"

Komentirao je i prihvaćanje uvjeta kojeg je nametnuo DP, a to je da se prestane državnim novcem financirati izdavanje tjednika Novosti Srpskog narodnog vijeća. 

"Što se tiče tog lista, već duže vrijeme svjedočimo da oni odstupaju od nekih kriterija i standarda koji se odnose na isključivo zastupanje manjine. Pitanje o financiranju Novosti je jedno od pitanja o kojemu ćemo razgovarati u narednom periodu, i da budemo jasni, one se ne financiraju iz Vlade, ni odlukama Vlade", istaknuo je Medved. 

Rekao je kako se nada da će do kraja tjedna imati potpise za traženje mandata za slaganje nove Vlade te da će biti predani predsjedniku države onako kako to nalaže Ustav i zakon. 

Pročitajte više