Meksička vojska pronašla više od 15 milijuna dolara, novac najvjerojatnije pripada kartelu Sinaloa

MEKSIČKA vojska priopćila je u utorak da je zaplijenila 15 milijuna i 300 tisuća dolara, a vjeruje se kako novac pripada narkokartelu Sinaloa, javlja agencija AP.

Vojni glasnogovornik, general Ricardo Trevilla rekao je kako su vojnici svežnjeve novca u ponedjeljak navečer pronašli u automobilu u graničnom gradu Tijuani, a uz novac su pronađene i dvije puške kao i tri kilograma kokaina.

Trevilla je rekao kako u svezi s događajem zasad nitko nije uhićen, no vojska je zaprimila informaciju da je novac trebao biti prebačen u jednu kuću u Tijuani, koja je navodno "središte financijskih operacija" kartela Sinaloa.

Dodao je kako je ovo bio drugi najveći vojni pronalazak gotovine, no nije naveo kako su vojnici saznali za lokaciju, niti zašto su vjerovali da novac treba biti prebačen u dotičnu kuću, čiju lokaciju nije otkrio.

U rujnu 2008. godine vojska je iz kuće u Culiacanu pronašla i zaplijenila 26,2 milijuna dolara, a najveća zapljena gotovine u povijesti Meksika dogodila se u ožujku 2007. godine, kada je savezna policija u Ciudad de Mexicu pronašla čak 207 milijuna dolara. Vjeruje se kako je taj novac bio povezan s krijumčarskom skupinom koja je prodavala pseudoefedrin, glavni sastojak metamfetamina.

Pročitajte više