Meksičke zračne snage objavile snimku koja prikazuje 11 NLO-a

MEKSIČKE zračne snage objavile su video snimku koja prikazuje 11 neidentificiranih letećih objekata snimljenih infracrvenom kamerom.

Objekti su snimljeni dok su letjeli oko vojnog aviona koji je nadgledavao okolinu.

Jamie Maussan, novinar i obožavatelj NLO-a rekao je kako se čini da su objekti inteligentni jer su u jednom trenutku promijenili smjer i okružili avion koji ih je slijedio.

"Bili su nevidljivi za ljudsko oko, ali su nesumnjivo bili tamo. Imali su masu, energiju i kretali su se", rekao je Maussan nakon prikazivanja 15-minutne snimke, dodajući kako mu je meksički ministar obrane dao dozvolu da prikaže snimku.

Prema Reutersu, meksička je vlada potvrdila da je snimka nastala 5. ožujka iznad istočnog dijela države Campeche, dok je avion tragao za dilerima.

"Nismo sami! Ovo je tako čudno", na snimci se čuju vriskovi jednog od pilota.

Nakon što su piloti na radaru ugledali objekte uključili su infracrvenu kameru i ugledali nepoznate svjetleće objekte. Neki mediji javljaju da ih je bilo 11, dok drugi da je bilo i 16 svjetlećih objekata.

Piloti su izjavili kako se nisu mogli više približiti objektima, ali da nešto takvo u životu nisu vidjeli. Objekti su opisani kao svjetleće kugle koje se kreću u formaciji strijele, nestajući na trenutke u oblacima.

Jedan od pilota je rekao kako je bio nervozan kada su objekti okružili avion. " U jednom trenutku na ekranu smo vidjeli kako su objekti bili iza nas, ispred nas i pokraj nas. Tada sam se osjećao prilično napeto", rekao je Magdaleno Castanon Maussanu na posebnom dijelu videovrpce, koji je dodao da je ovo povijesni trenutak.

"Stotine snimaka NLO-a postoje, ali niti jedan nema kao svjedoke oružane snage neke zemlje. Oružane snage ne sudjeluju u prevarama.", rekao je Maussan.

Znanstvenici: Nema velikog značenja


Kanadski astronom Ivan Semeniuk ideju da se radi o vanzemaljcima uzima s velikom dozom opreza, potvrđujući tek da je ono što je viđeno "neidentificirano".

"Postavlja se pitanje kakav je, odnosno kakvi su to objekti", rekao je Semeniuk za kanadski CTV Newsnet.

"Vidjeli smo svjetleće objekte i intervju pilota. On govori o kretanju objekata uz avion pri ekstremno velikim brzinama. To je razlog zašto sam skeptičan: nikako ne možemo odrediti koliko su zaista daleko ti objekti i kojom se brzinom kreću.", rekao je Semeniuk.

Semeniuk komentira kako se ova snimka ne razlikuje puno od one koja prikazuje pad krhotina Mira.

Na pitanje radi li se zaista o vanzemaljcima, Semeniuk je rekao kako postoje dva načina da se to otkrije: "Prvi je da nema nikakvog drugog objašnjenja za te objekte, a drugo je da je objekte vidjelo jako puno osoba kojima se može vjerovati. Kako su objekti viđeni samo jednom, ne treba im pridavati veće značenje nego bilo kojem dosadašnjem opažanja NLO-a", rekao je Semeniuk.

Meksiko ima dugu povijest opažanja NLO-a, no za većinu je dokazano da se radi o sasvim običnim objektima, poput projektila i balona, ili prirodnih fenomena.

Pročitajte više