Melanie je nestala 1996. Njeni ostaci nađeni su u vrećici 2009. Istraga još traje

Foto: Avon and Somerset Police

Melanie Hall 1996. godine izašla je van s prijateljima. Tada je i posljednji put viđena. Bilo je to 9. lipnja 1996. godine. Njeni ostaci nađeni su u plastičnoj vrećici 13 godina kasnije na obližnjoj autocesti. Utvrđeno je da je Hall pretrpjela teške prijelome lubanje i lica te da je bila vezana užetom, iako se konačan uzrok smrti nije mogao utvrditi. Tijekom godina, razne osobe su uhićene u vezi s ubojstvom, ali su kasnije puštene.

"Nadamo se bilo kakvom novom tragu"

Britanska policija sada opet moli za pomoć u prikupljanju informacija oko njenog ubojstva te se nada da će dokumentarac o Melanie potaknuti sjećanja i ljude da im se jave s informacijama.

"Nadamo se bilo kakvom, pa i najmanjem tragu koji bi nam pomogao i otkrio što se točno dogodilo Melanie te noći. Uvijek se vodimo dokazima i uvijek ćemo se voditi dokazima, ali u ovom smo slučaju proveli više od 6000 istražnih radnji, uzeli preko 2000 izjava, na tisuće svih ostalih podataka. I jedino što imamo jest da vjerujemo da je Melanie poznavala ubojicu", prenosi Sky News izjavu detektiva koji vodi istragu.

Policija je još 1996. objavila, a sada i ponovila, fotorobot muškarca koji je viđen u noćnom klubu s djevojkom koja odgovara opisu Melanie Hall te moli sve da, ako prepoznaju osobu, da im se jave.

"Još uvijek tragamo za tim čovjekom, želimo znati tko je on", dodao je detektiv.

Također, policija ima nepotvrđene informacije o svađi djevojke koja odgovara opisu Melanie Hall s muškarcem nedaleko od noćnog kluba u kojemu je bila u noći nestanka pa također pozivaju sve koji bi slučajno imali neke informacije da im se jave.

"Sumnjamo da je netko tko je ubio Melanie to nekome ipak rekao. Netko zna tko je ubojica i što se djevojci dogodilo, kako je završila mrtva pored autoceste. Te mračne tajne treba iznijeti na vidjelo. Trenutno imamo puno informacija koje istražujemo i vjerujemo da ćemo u bliskoj budućnosti otkriti nešto", poručio je detektiv.

Ključevi nađeni par metara dalje od njenih ostataka 

Otac: Njeno ubojstvo promijenilo je i uništilo druge živote

Steve Hall, otac Melanie Hall, u dokumentarcu je također apelirao na sve koji imaju kakvih saznanja o njegovoj kćeri da se jave policiji.

"Kada je Melanie ubijena, nije oduzet život samo jedne osobe, to je promijenilo i uništilo mnoge živote - moje, moje supruge, moje majke... Očito postoji netko vani, možda i više njih,  koji znaju što se dogodilo Melanie. Ako misle da imaju informacije koje bi mogle otkriti što se dogodilo Melanie, neka se jave. Onda bismo barem osjećali da smo učinili sve što smo mogli za nju", poručio je otac.

Melanie Hall 20th Anniversary Appeal

#MelanieHall20Years http://ow.ly/qRBn3012hZI Following the live #appeal during this morning’s #crimewatchroadshow, we’ve released a video summarising the key aspects of the Melanie Hall case over the past 20 years. Can you help? If you have any information you can call the Operation Denmark Incident Room on 0117 952 9788 or alternatively 101 and ask for the Operation Denmark team. In addition to our new appeal, the independent charity Crimestoppers is reinstating a reward of up to £10,000 for information leading to the arrest and conviction of the person or persons responsible for the murder of Melanie Hall.

Objavljuje Avon and Somerset Police u Srijeda, 8. lipnja 2016.

Pročitajte više