Menadžerica uhodila Nikicu Jelavića i prijetila mu smrću. Ne smije mu prići 3 godine

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

42-GODIŠNJA bivša menadžerica osuđena je na godinu dana zatvora, s trogodišnjim rokom kušnje, zbog prijetnji smrću i nametljivog ponašanja prema Nikici Jelaviću i njegovoj obitelji.

Sud joj je uz to odredio i sigurnosnu mjeru psihijatrijskog liječenja, tri godine zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja Jelavića i njegove supruge te mora platiti 1000 kuna sudskih troškova, piše Jutarnji.

Na sudu je sve priznala.

"Smatram se krivom i žao mi je zbog svega počinjenog. Držim se izrečenih mjera opreza i sigurno više neću ponoviti ovakvo nešto", rekla je tijekom iznošenja obrane.

Optužnica ju tereti da je od lipnja 2020. do prosinca 2021. uznemiravala bračni par Jelavić. Kako piše Jutarnji, sve je počelo kad je od njega zatražila pomoć oko poslovnog prostora te joj je on rekao da joj ne može pomoći. Slala mu je poruke i uporno ga zvala. Budući da on nije odgovarao, pojavila mu se pred vratima, a uznemiravala je i njegovu suprugu te joj navodno slala poruke u kojima prijeti da će ga upucati iz pištolja u čelo. Jednom se navodno pojavila i u kafiću u suvlasništvu Jelavića.

Nakon svega ju je Jelavić prijavio policiji.

Dečki s Knežije

Podsjetimo, Nikica Jelavić krajem 90-ih u medijima je prozivan vođom zagrebačke zločinačke organizacije koja je bila u sukobu sa suprotstavljenom grupacijom koju je, prema policijskim analitičkim podacima, predvodio Vjeko Sliško. Kolokvijalno je Jelavićeva skupina nazivana Dečki s Knežije.

Jelavić je 1. prosinca 1999. završio u istražnom zatvoru nakon velike policijske akcije koja je uslijedila zbog pokušaja ubojstva Sliška. Na njega je 27. studenog ispaljen projektil iz raketnog bacača u Preradovićevoj ulici u Zagrebu. Sliško je preživio, a poginuo je slučajni prolaznik Zoran Domini. Osim za to kazneno djelo, Jelavić je bio optužen za još dva pokušaja ubojstva, kamatarenje, sprječavanje dokazivanja, iznudu…

Nakon nekoliko maratonskih suđenja na kraju je 2016. pravomoćno oslobođen svih optužbi. 

Pročitajte više