Mesić je amenovao Sutlića i Hloverku, Josipović Hloverku i Čuljakicu - što nas još čeka?

POLA vladanja svodi se na geste. Pa je tako novi predsjednik Republike Ivo Josipović dan nakon pobjede gostovao u središnjem Dnevniku HTV-a. Pogodite kod koga? Dijane Čuljak Šelebaj.

Nije li to slatko? Čim je pobijedio Milana Bandića odlučio je borbu protiv korupcije propagirati kod novinarke koja se još uvijek nalazi pod istragom Uskoka i Državnog odvjetništva. Nije mogao bolje odabrati. Kome će skresati u lice da kreće u rat protiv korupcije, nego voditeljici središnjeg Dnevnika?

Dijana Čuljak još čeka amnestiju DORH-a i Uskoka u vezi prijave na korupciju i sukob interesa. Još čeka oslobađanje od optužbi da je njezin suprug kao suvlasnik Digitela prodao sapunicu televizijskoj kući na kojoj ona vedri i oblači. A Ivo Josipović je kao pravi legalist poštivao činjenicu da Dijana Čuljak nije ni optužena ni osuđena. Samo oblaćena. I kompromitirana. Ali opet, kad bismo brojali pravomoćne sudske presude za korupciju, onda bi Hrvatska bila negdje na razini Finske.

Dakle, vratimo se na geste. Kao što je bilo ogavno gledati predsjedničke kandidate kako su se postrojili pred Hloverkom upravo na dan kad su je novinari s flasterima na ustima optužili za cenzuru, tako je i degutantno bilo vidjeti novu predsjedničku uzdanicu u borbi protiv korupcije kako izlaže svoj program upravo pred Dijanom Čuljak Šelebaj.

Ne mora to, naravno, ništa značiti. Osim što pokazuje s kim sve novi predsjednik mora imati posla. Odnosno, koliko još ima posla. Njegov prethodnik amenovao je Vanju Sutlića i Hloverku Novak Srzić, on je amenovao Hloverku i Čuljakicu. Dobar početak. Bojimo se pomisliti što nas još čeka.

Pročitajte više